«Ο Μακρόν πήρε από το χέρι τον Αναστασιάδη για να τον φέρει κοντά στον Ερντογάν»

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ήταν αυτός που έφερε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη κοντά στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, κατά το δείπνο της Μαδρίτης, γράφει η τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ.

Σε ρεπορτάζ της η τουρκική εφημερίδα γράφει ότι ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν κατά το δείπνο στην Μαδρίτη «πήρε από το χέρι τον Ε/κ ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη» όπως αναφέρεται στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας «και προσπάθησε να τον φέρει κοντά με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν».

«Υπήρξε μια στιγμή που ονομάζεται ‘photo opportunity΄στα αγγλικά. Ο Αναστασιάδης, από την άλλη, προσπάθησε να μετατρέψει αυτή την ολιγόλεπτη στιγμή σε μια απόπειρα επισημοποίησης της ‘εποικοδομητικής΄ του στάσης για τη λύση του Κυπριακού ανεβάζοντας το στιγμιότυπο της συνομιλίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», γράφει η τουρκική εφημερίδα. 

 Πηγή: KYΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το περιεχόμενο της συζήτησης Αναστασιάδη-Ερντογάν και η κατανόηση του Μπαίντεν

Δειτε Επισης

Τρίλιζα στην στήριξη των ευρωπαϊκών θεσμών για το Κυπριακό-Εκτεταμένες συζητήσεις με ΠτΔ και Γκουτέρες
Για αναζωογόνηση στο Κυπριακό μίλησε o Γεραπετρίτης-«Η καλύτερη είδηση που ακούσαμε τα τελευταία 8 χρόνια»
Η απάντηση του ΔΗΣΥ στο ΕΛΑΜ-«Επιλέγει να διακινεί ψεύδη σε μια προσπάθεια να μας πλήξει»
Για «διπλωματική επιτυχία» της τ/κ πλευράς στη Γενεύη κάνει λόγο σύμβουλος του Τατάρ
Η ανάγνωση του ΕΛΑΜ για την άτυπη πενταμερή-Καταγγέλλουν Αννίτα πως ζήτησε αποδοχή θετικής ψήφου των Τ/κ
Οι Αντιπρόσωποι των Θρησκευτικών Ομάδων της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Θετικός για διορισμό Ολγκίν ο Τατάρ-Δείχνει Γκουτέρες ως εισηγητή για άνοιγμα τεσσάρων οδοφραγμάτων
Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Αρχηγών του ΕΛΚ
Βλέπει Μέτσολα και Κόστα ο Πρόεδρος στις Βρυξέλλες
Η διαφορετική ανάγνωση της άτυπης συνάντησης-«Ουδέτερο αποτέλεσμα το οποίο δίνει ανάσα στη διαδικασία»