Σε λειτουργία η έξυπνη στάθμευση στην Πάφο-Χωρίστηκε σε πέντε Ζώνες η πόλη

Ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στρατηγικού του στόχου για τη μετατροπή της Πάφου σε Έξυπνη και Ψηφιακή Πόλη (Smart and Digital City) πραγματοποιεί ο Δήμος Πάφου με την έναρξη λειτουργίας από σήμερα Παρασκευή 1η Ιουλίου του συστήματος έξυπνης διαχείρισης χώρων στάθμευσης, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κυπριακή Δημοκρατία έργου «Προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση έξυπνου συστήματος διαχείρισης στάθμευσης για τον Δήμο Πάφου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το εν λόγω έργο αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Τοπικής Αρχής προς τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες της Πάφου αφού μέσω της εφαρμογής Pafos Smart Parking, η οποία δημιουργήθηκε στα πλαίσια του έργου θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την πληρότητα των χώρων στάθμευσης σε πραγματικό χρόνο, τη δυνατότητα να τυγχάνουν καθοδήγησης προς τους χώρους στάθμευσης, καθώς επίσης τη δυνατότητα πληρωμής με εναλλακτικούς και εύκολους τρόπους.

Για σκοπούς εφαρμογής του συστήματος, η περιοχή της πόλης της Πάφου χωρίστηκε σε Ζώνες. Επισημαίνεται ότι στο σύστημα περιλαμβάνονται θέσεις στάθμευσης που βρίσκονται τόσο σε οργανωμένους Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης όσο και σε δρόμους (παρόδιες). Με στόχο τη δίκαιη χρέωση των χρηστών του συστήματος έχουν οριστεί τα ακόλουθα που θα ισχύουν από την 1η Ιουλίου:

  • Ζώνη Α – Οργανωμένος Χώρος Στάθμευσης 1 ευρώ / 2 ώρες
  • Ζώνη Β - Οργανωμένος Χώρος Στάθμευσης 1 ευρώ / 3 ώρες
  • Ζώνη Γ – Παρόδιες θέσεις 1 ευρώ / 30 λεπτά
  • Ζώνη Δ – Παρόδιες θέσεις 1 ευρώ / 60 λεπτά
  • Ζώνη E – Δωρεάν

Η Ζώνη Α  περιλαμβάνει τις περιοχές : Περβόλα, Δημοτική Βιβλιοθήκη, Κανάρη, Καραβέλλα, Δημοτική Αγορά, Τέμενος Αγίας Σοφίας, Πλατεία Κέννεντυ, Παραλία ΣΟΔΑΠ, Τάφοι των Βασιλέων, Λεωφόρος Αποστόλου Παύλου, Δημοτικό Κολυμβητήριο «Ευαγόρας Παληκαρίδης»

Η Ζώνη Β τις περιοχές : Λεοντίου, Μουσαλλάς, Νίκου Αντωνιάδη, Απόλλωνος, Σαλαμίνος, Δασούδι, Πάρκο Κίνας, οδός Κουμπιλάι

 Η Ζώνη Γ: 25ης Μαρτίου, Θερμοπυλών, Ζήνωνος, Βλαδίμηρου Ηρακλέους, Γρηγόρη Αυξεντίου, Νικοδήμου Μυλωνά, Γλάδστωνος, Νίκου Αντωνιάδη, Πάφου Χρυσάνθου, Λεωφόρος Ποσειδώνος, Λεοφόρος Τάφοι Βασιλέων, Αποστόλου Παύλου, Ελευθέριου Βενιζέλου, Λεωφόρος Γ. Γρίβα Διγενή

Η Ζώνη Δ: Αδώνιδος, Ιπποκράτους, Παυσανίου, Λεωνίδου, Αγίου Κενδέου, Ρένου, Γαλατείας, Λήδας, Κωνσταντίας, Αγίας Νάπας, Κικέρωνος, Κλυταιμνήστρας, Παφίας Αφροδίτης, Ικάρου, Αθηνάς, Πλατεία Μουττάλου, Σπηλιές Μουττάλου, Ονουφρίου Κληρίδη

Η Ζώνη E: Λιμανάκι Κάτω Πάφου, Αναπαύσεως

Όπως αναφέρεται, οι χρήστες έχουν στη διάθεση τους τους εξής εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής:

< >Μέσω της εφαρμογής. Σημειώνεται πως ο  χρήστης μπορεί με αυτό τον τρόπο να πληρώνει για όσα λεπτά έχει σταθμεύσει ακριβώς. Με SMS. Με την αποστολή μηνύματος στον αριθμό 9191 θα γίνεται χρέωση €1 ανά μήνυμα. Ο χρήστης  χρεώνεται στο λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας. Έχει γίνει συμφωνία με τις εταιρείες Cyta, Epic και Primetel (Primetel από 14 Ιουλίου).Μηχανές. Με πληρωμή στις υφιστάμενες μηχανές-κερματοδέκτες για εύλογη μεταβατική περίοδο.Με το μηνιαίο δελτίο στάθμευσης:Επιλογή 1: €25 για τις Ζώνες A και B εκτός από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το χώρο στην οδό Κανάρη. Η αγορά του δελτίου γίνεται μέσω της εφαρμογής Pafos Smart Parking. Επιλογή 2: €50 για όλες τις Ζώνες. Η αγορά του δελτίου γίνεται μέσω της εφαρμογής Pafos Smart Parking.Επιλογή 3: Δελτίο αποφυγής κοινωνικού αποκλεισμού σε άτομα άνω των 65 χρονών - €25 για όλες τις Ζώνες. Η αγορά της κάρτας γίνεται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη (ΚΕΔ) που βρίσκεται στο χώρο στάθμευσης του Σταδίου «Στέλιος Κυριακίδης».

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Το χαλίτζι Τυλληρίας στις Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις της ΕΕ
Παρουσιάστηκαν οι κοινοί κανόνες της ΕΕ για ευημερία κατοικίδιων και ζώων
Στο 44% η βροχόπτωση-Χαμηλή η πληρότητα στα φράγματα
Ενημερώνουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα για χαμηλόμισθους οι συντεχνίες-Έκαναν αρχή με το ΑΚΕΛ
Μικρός o κίνδυνος εκτεταμένης επιδημίας Δάγκειου πυρετού στην Κύπρο-«Θα επηρεάσει λιγότερα από δέκα άτομα»
Ενέκρινε την καταβολή χριστουγεννιάτικου δώρου το Υπουργικό-Ποιοι οι δικαιούχοι
Αβάσιμες οι ανησυχίες για ανισορροπίες στις ιεραρχικές δομές λέει η Ισότητα
Μεμονωμένες βροχές και πτώση θερμοκρασίας στο μενού του καιρού
Στις 1800 οι οικογένειες που ζήτησαν στήριξη ενόψει Χριστουγέννων-Αυξητική τάση σε σχέση με πέρσι
Σε τρεις εβδομάδες στην Κύπρο ο εξοπλισμός για τα λεωφορεία-Στη Βουλή για απαντήσεις ο Βαφεάδης