Ένοπλοι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν έξι ανθρώπους στο Μεξικό-Οι πέντε είναι ανήλικοι

Έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε έφηβοι μεταξύ 17 και 18 ετών, σκοτώθηκαν από τα πυρά ενόπλων στο κεντρικό Μεξικό, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές χθες Τρίτη.

«Έχω τη θλίψη να σας ενημερώσω ότι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους», ανέφερε ο Σέσαρ Πριέτο, ο δήμαρχος στην πόλη Σαλαμάνκα, στην πολιτεία Γουαναχουάτο, όπου διαπράχθηκε η επίθεση το βράδυ της Δευτέρας, κοντά σε σχολείο.

Ομάδα ενόπλων άνοιξε πυρ εναντίον μαθητών λυκείου και 65χρονης διερχόμενης, σύμφωνα με αστυνομική έκθεση.

Δεν ήταν σαφές το κίνητρο ως χθες βράδυ.

Τα θύματα είχαν ήδη ξεψυχήσει όταν οι υπηρεσίες επιβολής της τάξης και ασθενοφόρα έφθασαν επιτόπου.

Η πολιτεία Γουαναχουάτο είναι νευραλγικός κόμβος της πετρελαϊκής βιομηχανίας του Μεξικού. Είναι επίσης μια από αυτές που πλήττονται περισσότερο από τη βία των συμμοριών.

Εκεί μαίνεται σύγκρουση μεταξύ του καρτέλ Σάντα Ρόσα δε Λίμα, που ειδικεύεται στις κλοπές καυσίμων, και του καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, μιας από τις ισχυρότερες και πιο ανελέητες συμμορίες στη χώρα.

Στα τέλη Μαΐου, οκτώ γυναίκες και δύο άνδρες δολοφονήθηκαν σε επιθέσεις ενόπλων εναντίον δύο μπαρ κι ενός ξενοδοχείου στην πόλη Σελάγια, την τρίτη μεγαλύτερη αυτής της πολιτείας.

Από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν η τότε κυβέρνηση εξαπέλυε τον πολύ αμφιλεγόμενο «πόλεμο» εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών, αναπτύσσοντας τις ένοπλες δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας, στο Μεξικό καταμετρώνται πάνω από 340.000 δολοφονίες, οι οποίες αποδίδονται στην πλειονότητά τους από τις αρχές στις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκότωσε τα δίδυμα παιδιά της πριν θέσει τέρμα στη ζωή της 35χρονη στις ΗΠΑ

Δειτε Επισης

Φρίκη στη Βραζιλία-Δολοφόνησε 16χρονη έγκυο και της πήρε το μωρό
Επιστρέφουν οι αστροναύτες που είχαν εγκλωβιστεί για πάνω από 9 μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Τουλάχιστον 20 συλλήψεις για τη φονική φωτιά στα Σκόπια-«Όλοι άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο»
Προανήγγειλε επαφές με Πούτιν για την Ουκρανία Τράμπ-Θα συνομιλήσουν την Τρίτη
Βομβαρδίζει τον Λίβανο το Ισραήλ-Υποστηρίζει πως ανταποδίδει τα πυρά
Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από έκρηξη στο διυλιστήριο του Ριαζάν της Ρωσίας
Στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία του Πάπα Φραγκίσκου μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο
Υπόθεση διαφθοράς ερευνούν οι Αρχές για την πυρκαγιά σε Β. Μακεδονία-Εγκαυματίες μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα
Αδιάκοπο σφυροκόπημα των ΗΠΑ στην Υεμένη-Ζητούν από τους Χούθι να υποχωρήσουν
Για τερματισμό κυρώσεων και προμήθεια μαχητικών συζήτησε τηλεφωνικά με τον Τραμπ ο Ερντογάν