Θρήνος ανά το Παγκύπριο-Έφυγε η Ζέτα...

Βαρύ πένθος και θλίψη σκορπά απ΄ άκρη σ΄άκρη σε όλη την Κύπρο, η είδηση του θανάτου της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου σε ηλικία 67 ετών, μετά από ρήξη ανευρύσματος σε αρτηρία του εγκεφάλου, που υπέστη αργά το βράδυ της Κυριακής στις 15 Μαίου. 

Από τις 16 Μαίου η Ζέτα Αιμιλιανίδου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση και βρισκόταν σε καταστολή στη ΜΕΘ της ιδιωτικής κλινικής «Υγεία» στην Αθήνα, όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε στο μοιραίο. 

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τη μεταφορά της στην Αθήνα, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση όπου διενεργήθηκε εμβολισμός και αποκλεισμός του ανευρύσματος και παρέμεινε σε καταστολή. Προηγουμένως είχε διαγνωσθεί με υπαραχνοειδή αιμορραγία στον εγκέφαλο λόγω ρήξης ανευρύσματος σε αρτηρία του εγκεφάλου.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου, αποτέλεσε το πιο βασικό γρανάζι της Κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη, αφού υπήρξε το μακροβιότερο μέλος μαζί με τον Κώστα Καδή της κυβέρνησης από την πρώτη της θητεία.

Στις 4 Απριλίου 2013 διορίστηκε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη από τον Απρίλιο του 2013. Παρέμεινε στη θέση αυτή και στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη 2018. Προηγουμένως η Ζέτα Αιμιλιανίδου, υπηρέτησε ως Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού, ενώ είχε να επιδείξει μια πλούσια σταδιοδρομία που ξεκίνησε το 1979 στο Τμήμα Τελωνείων στο οποίο υπηρέτησε από διάφορες θέσεις. Επιπλέον, διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 1954 στη Λευκωσία. Αδελφός της ήταν ο Ουράνιος Ιωαννίδης, ο οποίος υπηρέτησε την Κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη από τη θέση του υπουργού Παιδείας. Σπούδασε νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια απέκτησε δίπλωμα μάρκετινγκ από το Cyprus Institute of Marketing

Η αείμνηστη υπουργός ήταν παντρεμένη με τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Αιμιλιανίδη, ο οποίος απεβίωσε στις 24 Νοεμβρίου του 2017, με τον οποίο απέκτησαν ένα παιδί τον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη.

Η δημοσιογραφική ομάδα του REPORTER εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της Ζέτας Αιμιλιανίδου.

 

Δειτε Επισης

Συζήτησαν τη συμμετοχή στο ΕΛΚ Πρόεδρος και ΔΗΣΥ-Δεν εκφράστηκε παράπονο για απόρριψη νομοσχεδίων
Αποζημιώσεις στην οικογένεια Παπακώστα για παραβίαση του δικαιώματος αυλισμού
Αννίτα Δημητρίου: Χωρίς να αλλάζει η φιλοσοφία του ΓεΣΥ να το προστατεύσουμε
Άλλα ο υπουργός Ενέργειας, άλλα η New Med Energy για την εκμετάλλευση του «Αφροδίτη»
Ολοκληρώνει το πόθεν έσχες η Βουλή-Συνεχίζουν να εξαιρούνται δικαστές και Εισαγγελείς
Ενέκρινε νομοσχέδιο για φορολογικές εκπτώσεις σε επιχειρήσεις το Υπουργικό
Φήμες για διορισμό του επικεφαλής της ΜΙΤ ως υπεύθυνου για το Κυπριακό
Στην Άγκυρα ο Τατάρ για την ορκωμοσία του Ερντογάν
Πράσινο Υπουργικού για σχέδιο δράσης για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση
Συζήτηση τροπολογιών Χαραλαμπίδου από υποεπιτροπή ΟΑΣΕ