Ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι για την άσκηση Αγαπήνωρ-«Στόχος η αποσταθεροποίηση της περιοχής»

Την αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η στρατιωτική Άσκηση «Αγαπήνωρ 2022» που διεξάγεται από κοινού από την Κύπρο και το Ισραήλ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η άσκηση έχει στόχο την αποσταθεροποίηση της περιοχής και καλεί το Ισραήλ να μην υποκύπτει στις προκλήσεις και την προπαγάνδα της Ε/Κ πλευράς.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Υποστηρίζουμε τη δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΤΔΒΚ σχετικά με την κοινή στρατιωτική άσκηση «Αγαπήνωρ 2022», που πραγματοποιεί η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου με το Ισραήλ.

Την ώρα που επεξεργάζονταν νέες προτάσεις συνεργασίας, οι οποίες αναφέρονταν και στη δήλωση της προεδρίας της ΤΔΒΚ στις 31 Μαΐου, αυτή η άσκηση, που οργανώθηκε από την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου εις βάρος της αποσταθεροποίησης της περιοχής, αποτελεί ξεκάθαρη απόδειξη της ανειλικρίνειας της.

Καλούμε για άλλη μια φορά τις χώρες που συνεργάζονται σε τέτοιες ενέργειες της ελληνοκυπριακής πλευράς να μην γίνονται όργανο των προκλήσεων και της προπαγάνδας της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αποφασιστικά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της ΤΔΒΚ υπό όλες τις συνθήκες και προϋποθέσεις, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της ως εγγυήτριας χώρας».

Πηγή: Έθνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κορυφαία προτεραιότητα της Κυβέρνησης η επίλυση του Κυπριακού
Επίσκεψη πριν τις τουρκικές εκλογές αναμένει ο ΠτΔ-Συζητήθηκε ως «θετικό δεδομένο» η εμπλοκή ΕΕ
Πολιτικό όργανο διαβούλευσης σε θέματα αμυντικής συνεργασίας ανακοίνωσαν Κύπρος-Ελλάδα
Ενθαρρυμένος για επιστροφή στις συνομιλίες δηλώνει ο Σιντίκ μετά τη συνάντηση με τον Τατάρ
Συμφωνεί με την πρωτοβουλία να τεθεί εκ νέου σε ευρωπαϊκή τροχιά το Κυπριακό ο Φουρλάς
Κόλλησε η βελόνα του Τατάρ-Θέτει ως πραπαιτούμενο την «αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας»
Απόπειρα νοθείας από την Πρωτοπορία στις εκλογές του Παν. Κύπρου καταγγέλλει η Προοδευτική
Με κάθε λαμπρότητα οι εορτασμοί της 25ης Μαρτίου σε όλη την Κύπρο
Από τις χώρες της ΕΕ με το μεγαλύτερο βάρος στο μεταναστευτικό η Κύπρος
Διαθέτουν 27 «αντιπροσωπείες» σε 21 χώρες, υποστηρίζει το ψευδοκράτος