Η ευχή ενός επτάχρονου από την Κύπρο για τον πόλεμο στην Ουκρανία (pics)

Φεστιβάλ του Παιδιού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στο δημοτικό στάδιο «Τάσος Μάρκου», στο Παραλίμνι, όπου εκατοντάδες παιδιά βρέθηκαν στο χώρο για να γιορτάσουν και να περάσουν στιγμές με επαγγελματίες διάφορων κλάδων.

Μεταξύ αυτών κι ένα παιδάκι επτά ετών, το οποίο έγραψε ένα σημείωμα με τις ευχές του και το οποίο ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, Ριάνα Κωνσταντίνου.

Το επτάχρονο, δεν ζήτησε ούτε παιχνίδια, ούτε δώρα, αλλά η ευχές του ήταν να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και να φύγει ο κορωνοϊός.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση συμμετείχε και η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου 

Σε γραπτή ανακοίνωση της ΑΔΕ Αμμοχώστου αναφέρεται ότι το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από την Επιτροπή Προστασίας Ευημερίας του Παιδιού Αμμοχώστου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμμοχώστου, ενώ συμμετείχε με δικό της περίπτερο η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλονται για τη σύσφιξη των σχέσεων Αστυνομίας – κοινού και την προβολή του ανθρώπινου προσώπου της Αστυνομίας.

«Στον χώρο της εκδήλωσης λειτούργησαν διάφορα περίπτερα μεταξύ των οποίων της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής, της Ομάδας Κλινικών Διατροφολόγων Κύπρου και άλλες εθελοντικές ομάδες. Τα παιδιά και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την αποστολή του κάθε Τμήματος και να ενημερωθούν για θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια τους» αναφέρεται.

Μέλη της ΑΔΕ Αμμοχώστου με επικεφαλής τον εκπρόσωπο Τύπου, προστίθεται, λειτούργησαν περίπτερο με την κινητή μονάδα διαφώτισης, στο οποίο διανεμήθηκε διαφωτιστικό υλικό, ιδιαίτερα για το θέμα της οδικής ασφάλειας και των αδικημάτων κατά περιουσίας. Στο χώρο του περιπτέρου υπήρχαν περιπολικό όχημα, υπηρεσιακή μοτοσικλέτα και ποδήλατο στα οποία, τα χίλια περίπου παιδιά που παρευρέθηκαν, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν.

Επίσης στα πλαίσια της εκδήλωσης τα παιδιά ξεναγήθηκαν με τους γονείς τους ανά ομάδες και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικρές διαλέξεις από μέλη της ΑΔΕ Αμμοχώστου, για την οδική ασφάλεια και συμβουλές για την προσωπική ασφάλεια των παιδιών.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Ένας τυχερός στο Τζόκερ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Επέκρινε συμπεριφορά ασφαλιστικών και τραπεζών η ΕΚΥΣΥ σε συνεδρία στη Βουλή
Κανονικά θερμοκρασιακά ο Οκτώβριος-Κάτω του 50% η βροχόπτωση
Παρουσίασε το Συνήγορο του Ασθενή ο Δαμιανός-Πυρ ομαδόν για έλλειψη διαβούλευσης
Στήριξη των επαγγελματιών υγείας για την ψυχική τους υγεία ζητά η ΠΑΣΥΝΟ
Πλησιάζει τον στόχο του 50-50 ο Πρόεδρος σε δημόσια αξιώματα-«Ψηλά στις προτεραιότητες η ισότητα των φύλων»
Συνεχίζονται οι εκκενώσεις στο Λίβανο μέσω Κύπρου-Φθάνουν δώδεκα πτήσεις από το Ισραήλ
Σε τροχιά υλοποίησης η Ψηφιακή Ταυτότητα-«Η νομοθεσία μας είναι έτοιμη»
Πάνω από τριάντα χιλιάδες παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στην Κύπρο
Ζητά στήριξη των νοσηλευτών ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας ψυχικής υγείας η ΠΑΣΥΝΟ