Μετακίνησε το ελληνικό τάνκερ Delta Poseidon το Ιράν

Το Ιράν μετακίνησε το ελληνικό τάνκερ Delta Poseidon από τις κεντρικές εγκαταστάσεις του νησιού Λαράκ στο βορειότερο νησί Κεσμ του Περσικού Κόλπου.

Το ελληνικό τάνκερ Delta Poseidon, που κρατείται από τις ιρανικές λιμενικές αρχές, μετακινήθηκε από το λιμάνι του νησιού Λαράκ στο βορειότερο νησί Κεσμ. Στο Λαράκ συνεχίζει να βρίσκεται ελλιμενισμένο το άλλο ελληνικό τάνκερ, με την ονομασία Prudent Warrior.

Την πληροφορία μετέδωσε με σχετική ανάρτησή της μέσω twitter η ιστοσελίδα TankerTracker.com, η οποία παρακολουθεί την κίνηση των πετρελαιοφόρων ανά τον κόσμο.

Δεν έχει καταστεί σαφές εάν η συγκεκριμένη απόφαση των ιρανικών λιμενικών αρχών αποτελεί αποτέλεσμα παρασκηνιακών διπλωματικών ενεργειών που βρίσκονται σε εξέλιξη με σκοπό την αποδέσμευση των δυο ελληνικών τάνκερ ή αποτελεί ένδειξη περαιτέρω έλλειψης ευελιξίας εκ μέρους της Τεχεράνης.

Τα δυο ελληνικά τάνκερ απέχουν τώρα απόσταση μικρότερης του ενός ναυτικού μιλίου μεταξύ τους.

Οι λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού Λαράκ αποτελούν από το έτος 1987 έναν απο τους κεντρικότερους κόμβους εξαγωγής πετρελαίου του Ιράν.

Δειτε Επισης

Εμφύλιος στις ΗΠΑ για το ενδεχόμενο εμπλοκής στη σύρραξη ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν-Ρήγμα στον Λευκό Οίκο
Συνεχίζεται στις 2 Ιουλίου η δίκη για την υπόθεση πολιτογραφήσεων με τελευταίο μάρτυρα τον ανακριτή
Έντονη αντίδραση Χατζηαβραάμ για αναφορές στη ψευδοβουλή-«Η Μόρφου ανήκει στους νόμιμους κατοίκους της»
Το Λονδίνο εξετάζει την πιθανότητα στρατιωτικής εμπλοκής του στον πόλεμο
Παραμένουν ως έχουν τα καθήκοντα Αριστοτέλους και Δημητρίου, απαντά Υπ. Άμυνας και Ελεγκτική Υπηρεσία
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοντάδες ισραηλινοί επιστρέφουν στο Ισραήλ και τις οικογένειες τους από το λιμάνι της Λεμεσού
Χειροπέδες σε 22χρονο στη Λεμεσό για την έκρηξη βόμβας σε μπυραρία-Στις πέντε οι συλλήψεις
Η κ. Λαμπριανίδου κουνάει το δάκτυλο στους πάντες εκτός σε αυτούς που ευθύνονται για την διαρροή των στοιχείων
Απομονωμένος ο Χαμενεΐ-Το «ξεδόντιασμα» του στενού του κύκλου, τα λάθη και οι σκιώδεις διάδοχοί του
Κίνδυνοι από πυραύλους και drones για την ασφάλεια πτήσεων σε περιόδους πολέμου