Δριμεία επίθεση της τουρκικής αντιπολίτευσης σε Ερντογάν για τη... σιωπή του στη Μαδρίτη

Δριμεία επίθεση της τουρκικής αντιπολίτευσης κατά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για την «κυβίστηση» που σημείωσε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη, σχετικά με την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στη Συμμαχία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Οζέλ έφτασε στο σημείο να σχολιάσει καυστικά τις θεαματικές «κυβιστήσεις» του Τούρκου προέδρου, λέγοντας πως αυτό που μένει πλέον είναι να γίνει … «κουμπάρος» του Μητσοτάκη.

«Ο Ερντογάν έλεγε πως : «για εμένα πλέον δεν υπάρχει ο Μητσοτάκης», «δεν θέλω θα ξανασυναντηθώ με τον Μητσοτάκη». Αν όμως δούμε τις απότομες αλλαγές του, και τις «κυβιστήσεις» τις οποίες κάνει, τότε δεν πρέπει να απορήσουμε αν δούμε τον Ερντογάν κουμπάρος σε γαμήλια τελετή του Μητσοτάκη. Πλέον δεν έχουν καμία αξία τα όσα λέει» δήλωσε ο Οζέλ.

Η πρόεδρος του «Καλού Κόμματος» (IYI) Μεράλ Ακσενέρ, σφοδρή πολέμιος του προέδρου Ερντογάν γνωστή και ως «λύκαινα», χαρακτήρισε την εξέλιξη : «παραχώρηση ασυμβίβαστη με τα συμφέροντα» της Τουρκίας.

«Η αναγνώριση του PKK ως τρομοκρατικής οργάνωσης από τη Σουηδία και τη Φινλανδία δεν είναι κάτι το νέο. Το σημαντικό ήταν να δούμε συγκεκριμένες ενέργειες που θα έδιναν τέλος στην παρουσία του PKK σε αυτές τις δύο χώρες. Επομένως, αυτή η υπογραφή της κυβέρνησης, χωρίς καμία συγκεκριμένη εξέλιξη στη Σουηδία και τη Φινλανδία, είναι δυστυχώς μια παραχώρηση ασυμβίβαστη με τα συμφέροντα της χώρας μας» δήλωσε η Ακσενέρ μιλώντας στα μέλη της κοινοβουλευτικής της ομάδας.

Η ίδια επεσήμανε πως : «Ο τριμερής μηχανισμός που θα δημιουργηθεί για να τηρηθούν οι υποσχέσεις που δόθηκαν σύμφωνα με το κείμενο του μνημονίου θα τεθεί σε ισχύ αφού η Σουηδία και η Φινλανδία γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ. Δηλαδή σε περίπτωση που ο μηχανισμός δεν λειτουργήσει, η Τουρκία έχοντας χάσει το χαρτί του ΝΑΤΟ, θα υποχρεωθεί σε αναζήτηση συνομιλητή για να εξηγήσει τον δίκαιο αγώνα της» τόνισε.

Βολές κατά του Τούρκου προέδρου και από τον αντιπολιτευόμενο τύπο, Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο του Σονέρ Γιαλτσίν στην εφημερίδα Sozcu, που θέτει ευθέως το ερώτημα προς τον Ερντογάν : «Τι πήρες που κατάπιες τα λόγια σου;».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Πλήγηκαν πέντε βασικά κέντρα του οργανισμού της 62χρονης που έλαβε λάθος αίμα-Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον
Ένοχος για το διπλό φονικό στα Ανώγεια ο Μανώλης Καλομοίρης-Ο πατέρας του το ένα θύμα
Στην Άγκυρα την ερχόμενη εβδομάδα οι συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας για πολιτικό διάλογο και θετική ατζέντα
Αυτός είναι ο χάρτης που έδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον Βαρθολομαίο και εξόργισε τους Τούρκους
Έσπασαν τα ισόβια για το φόνου του ξυλουργού στην Ελλάδα-Κάθειρξη 18 ετών στην 38χρονη
Διασωληνωμένη η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση στην Ελλάδα-Πώς έγινε το τραγικό σφάλμα
Σοβαρή αμέλεια νοσηλευτή στην Ελλάδα-Έβαλε λάθος ομάδα αίματος σε ασθενή, υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά
Εντοπίστηκε το όπλο με το οποίο πυροβόλησαν πράκτορες της ΕΥΠ
Αιγύπτιος σκότωσε 25χρονο στον Άγιο Παντελεήμονα επειδή του χρωστούσε 75 ευρώ
Πώς άνοιξε η πόρτα της φυλακής για τρία στελέχη της Πυροσβεστικής και τον τότε Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας