Κέικ Γεωγραφίας

Πάντα ευπρόσδεκτο και νόστιμο! Συνταγή από: Χριστίνα Πρωτοπαπά.  

ΥΛΙΚΑ
  • 240 γρ. ζάχαρη
  • φλούδα μισού πορτοκαλιού
  • 5 αυγά
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 350 γρ. γάλα
  • 240 γρ. ηλιανθέλαιο
  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 30 γρ. Κακάo

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

στρογγυλή φόρμα με τρύπα στο κέντρο (διαμέτρου Ø 24-26 εκ.) σχάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Αλευρώστε και βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στο κέντρο,  διαμέτρου Ø 24-26 εκ. και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 240 γρ. ζάχαρη, τη φλούδα μισού πορτοκαλιού και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 3

Προσθέστε 5 αυγά, 30 γρ. κονιάκ, 300 γρ. γάλα, 240 γρ. ηλιανθέλαιο και αναμείξτε 40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 4

Προσθέστε 500 γρ. αλεύρι, 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε το μισό μείγμα στη φόρμα.

Βήμα 5

Προσθέστε στον κάδο 30 γρ. κακάο, 50 γρ. γάλα και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4,5.

Βήμα 6

Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα. Βυθίστε ένα πιρούνι και στις δύο στρώσεις και κάντε κυκλικές, απαλές κινήσεις για να δημιουργήσετε το κλασικό σχέδιο του κέικ Γεωγραφία. Ψήστε για περίπου 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο (180°C).

Βήμα 7

Αφήστε το κέικ στη φόρμα για 10 λεπτά, ξεφορμάρετε και βάλτε σε σχάρα να κρυώσει καλά, προτού σερβίρετε

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι
Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο