Mάφινς με καλαμποκάλευρο και λουκάνικο
02:51 - 03 Ιουνίου 2022
Χαριτωμένα! Συνταγή από chef Σάββα Μάππουρα
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. τυρί τσένταρ, σε κομμάτια
- 100 γρ. γάλα, άπαχο
- 20 γρ. γιαούρτι
- 50 γρ. βούτυρο σε κομμάτια και λίγο ακόμα για το βουτύρωμα
- 1 αυγό
- 100 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. καλαμποκάλευρο
- ¼ κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. μέλι
- 3 λουκάνικα Φρανκφούρτης, κομμένα στα 4
- λίγη κέτσαπ για το σερβίρισμα
- λίγη μουστάρδα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Βουτυρώστε μια φόρμα με 12 κυψέλες για μάφινς και αφήστε στην άκρη
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. τυρί τσένταρ σε κομμάτια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε το αλεσμένο τυρί σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. γάλα, άπαχο, 20 γρ. γιαούρτι, 50 γρ. βούτυρο σε κομμάτια, 25 γρ. ζάχαρη, 1 αυγό και χτυπήστε 1 λεπτό/37°C/ταχύτητα 3.
Βήμα 4
Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Προσθέστε 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 100 γρ. καλαμποκάλευρο, ¼ κουταλάκι μαγειρική σόδα, 1 πρέζα αλάτι, 1 κουταλιά μέλι, το αλεσμένο τυρί τσένταρ και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.
Βήμα 5
Βάλτε 1 κουταλιά από το μείγμα, σε κάθε κυψέλη, στη φόρμα για μάφινς και βάλτε στο κέντρο του μείγματος, κάθετα, 1 κομμάτι λουκάνικο Φρανκφούρτης, πιέζοντας το ελαφρά προς τον πάτο. Ψήστε για περίπου 12-15 λεπτά (175°C) ή μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε σε σχάρα και αφήστε να κρυώσουν
Βήμα 6
Σερβίρετε με λίγη κέτσαπ και μουστάρδα.
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές