Ρυζόγαλο

Παραδοσιακό και εύκολο! Συνταγή από: Πίτσα Κάτσιη.  

ΥΛΙΚΑ
  • 400 γρ. νερό
  • 85 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1000 γρ. γάλα, με 3% λιπαρά
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. απόσταγμα βανίλιας, ή 2 κ.γλ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας
  • 55 γρ. κόρν φλάουαρ
  • 60 γρ. νερό, παγωμένο
  • 50 γρ. ροδόσταγμα
  • αλεσμένη κανέλα για γαρνίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • 6 μπολ σερβιρίσματος
  • πλαστική μεμβράνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Τοποθετήστε το χτυπητήρι στη θέση του. Βάλτε στο κάδο 400 γρ. νερό, 85 γρ. ρύζι και μαγειρέψτε, χωρίς τη μεζούρα, 15 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 2

Προσθέστε 1000 γρ. γάλα, 50 γρ. ζάχαρη, 2 κουταλάκια απόσταγμα βανίλιας και ζεστάνετε 15 λεπτά/90°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.5.

Βήμα 3

Τοποθετήστε ένα μπολ στο καπάκι του κάδου, ζυγίστε μέσα 55 γρ. κορν φλάουαρ, 60 γρ. παγωμένο νερό και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 4

Προσθέστε στον κάδο το διαλυμένο κορν φλάουαρ και ζεστάνετε 5 λεπτά/90°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2.

Βήμα 5

Αφαιρέστε το χτυπητήρι. Προσθέστε στον κάδο 50 γρ. ροδόσταγμα και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2.

Βήμα 6

Μεταφέρετε το ρυζόγαλο σε 6 ατομικά μπολ σερβιρίσματος, αφήστε να κρυώσει, σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα. Γαρνίρετε με κανέλα προτού το σερβίρετε.

Συμβουλές

Μπορείτε να σερβίρετε το ρυζόγαλο ζεστό ή κρύο. Μπορείτε να γαρνίρετε το ρυζόγαλο με μαρμελάδα της αρεσκείας σας.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι