Γαλατόπιτα

Γέμιση σαν βελούδο! Συνταγή από: Μαρίνα Παντελίδου.

ΥΛΙΚΑ

  • 60 γρ. βούτυρο
  • 135 γρ. σιμιγδάλι
  • 25 γρ. φλούδα πορτοκαλιού
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1500 γρ. γάλα ημιάπαχο
  • 4 αυγά
  • 30 γρ. corn flour
  • 2 κ.γλ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας κανέλα αλεσμένη, για το σερβίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 26 εκ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βουτυρώστε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος (26 εκ.) με 10 γρ. βούτυρο, ραντίστε από πάνω 5 γρ. σιμιγδάλι και αφήστε στην άκρη. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 25 γρ. φλούδα πορτοκαλιού, 200 γρ. ζάχαρη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 3

Προσθέστε 500 γρ. γάλα, 4 αυγά και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 4

Προσθέστε τα υπόλοιπα 1000 γρ. γάλα, 130 γρ. σιμιγδάλι, 30 γρ. corn-flour, 2 κουταλάκια σπιτική ζάχαρη βανίλιας και ζεστάνετε 14 λεπτά /95°C/ταχύτητα 3.

Βήμα 5

Στο τελευταίο λεπτό, πριν τελειώσει ο χρόνος, προσθέστε, από το άνοιγμα της μεζούρας, τα υπόλοιπα 50 γρ. βούτυρο, σε μικρά κομματάκια. Μεταφέρετε το μείγμα στο βουτυρωμένο στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος (26 εκ.) που αφήσατε στην άκρη.

Βήμα 6

Ψήστε για περίπου 50-55 λεπτά (180°C). Αφήστε να κρυώσει καλά, για περίπου 2 ώρες και ακολούθως μεταφέρετε τη γαλατόπιτα στο ψυγείο για τουλάχιστο 2 ώρες προτού σερβίρετε. Σερβίρετε σε τρίγωνα κομμάτια, πασπαλίζοντας από πάνω κανέλα αλεσμένη.

Συμβουλή

Αυτό το γλυκό πρέπει να παγώσει καλά για να μπορεί να κόβεται σε ωραία τρίγωνα κομμάτια.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι