Μαχαλεπί λιβανέζικο

Γλυκό και δροσερό! Συνταγή από: Σοφία Θεοδώρου

ΥΛΙΚΑ

Σιρόπι

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. νερό
  • 2 κ.σ. ροδόσταγμα

Κρέμα

  • 90 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 1500 γρ. γάλα
  • 500 γρ. φρέσκα κρέμα
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 160 γρ. κορν φλάουρ
  • 20 γρ. ροδόσταγμα
  • ½ κ.γλ. μαστίχα αλεσμένη

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μικρή κανάτα
  • μπολ
  • πλαστική μεμβράνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σιρόπι

Βήμα 1

Βάλτε στο κάδο 250 γρ. ζάχαρη, 250 γρ. νερό και βράστε 10 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε το σιρόπι σε μια μικρή κανάτα και προσθέστε 2 κουταλιές ροδόσταγμα. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Κρέμα

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 90 γρ. φιστίκια Αιγίνης και κόψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στο κάδο 1500 γρ. γάλα, 500 γρ. φρέσκα κρέμα, 120 γρ. ζάχαρη, 160 γρ. κορν φλάουρ, 20 γρ. ροδόσταγμα, ½ κουταλάκι μαστίχα και μαγειρέψτε 15 λεπτά/100°C/ταχύτητα 3,5. Μοιράστε την κρέμα σε 10 μικρά μπολ και αφήστε στην άκρη για περίπου 10 λεπτά, να κρυώσει και στη συνέχεια, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και μετάφερε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Βήμα 3

Γαρνίρετε, το κάθε μπολ, με τα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης που αφήσατε στην άκρη και σερβίρετε με το σιρόπι.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι