Τετ α τετ Σολτς-Μητσοτάκη στις 10 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη θα μεταβεί την επόμενη Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, ο κ. Σολτς θα παρακαθίσει, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε δείπνο στο πλαίσιο της Συνόδου της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), η οποία πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Εκεί θα βρίσκονται οι πρωθυπουργοί των Βαλκανίων, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. 

Μέχρι στιγμής, η Τουρκία δεν έχει απαντήσει σε ποιο επίπεδο θα εκπροσωπηθεί, αν και σε άλλες συνθήκες, θα συμμετείχε σε επίπεδο κορυφής.  Στη Σύνοδο της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP PA) που έγινε στην Αθήνα 1 και 2 Ιουνίου, της οποίας η Ελλάδα ασκεί την Προεδρία από τον Ιούλιο 2021 η Τουρκία εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο της εθνοσυνέλευσης. 

Ο κ. Σολτς θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη. Την επομένη θα μεταβεί στη Βόρεια Μακεδονία και στη συνέχεια στη Βουλγαρία. Πριν την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη, θα επισκεφθεί το Κόσοβο και τη Σερβία.

Σε Αθήνα και Άγκυρα η Αναλένα Μπέρμποκ

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου θα μεταβεί στην Αθήνα από το Πακιστάν η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλενα Μπέρμποκ, που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και τον ομόλογό της Νίκο Δένδια, όπως και με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Την Πέμπτη η κυρία Μπέρμποκ θα μεταβεί στην Άγκυρα όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας.

Οι διαδοχικές επισκέψεις της Γερμανίδας υπουργού σε Ελλάδα και Τουρκία επαναφέρει το σενάριο της διαμεσολάβησης του Βερολίνου για την εκτόνωση της έντασης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. 

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Οι ομοιότητες των υποθέσεων Μουρτζούκου και Πισπιρίγκου-Πώς ισχυρίζονταν ότι είναι «αθώες»
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία ο 39χρονος Κωνσταντίνος Αθανασίου
Ανείπωτη τραγωδία στην Ελλάδα-Πατέρας έκανε όπισθεν και σκότωσε το δίχρονο παιδί του
«Επίθεση άνευ όπλων» χαρακτήρισε τις συλλήψεις σφετεριστών ο Τατάρ-Πάει στη Νέα Υόρκη για να παραπονεθεί
Παράνομο κρίθηκε το διάταγμα κατακράτησης τεκμηρίων από οικία δεσμοφύλακα-Απορρίφθηκαν οι θέσεις της Εισαγγελίας με... παρατηρήσεις
Πάνω από 100 αιτήσεις ασύλου Σύρων απορρίφθηκαν, επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια
«Ακλόνητη» υποστήριξη της Άγκυρας στα «δύο κράτη»-Κατηγορίες Γιλμάζ για τις διώξεις σφετεριστών
Οι θάνατοι των βρεφών της Ειρήνης την έφεραν κοντά με τη μητέρα του Παναγιώτη-Πέθανε λίγο μετά από έντονο καβγά τους
«Δεν υπάρχει αίτημα έκδοσης για τον Σενέρ Λεβέντ από την Τουρκία, ήταν κοινοποίηση», ισχυρίζεται το «υπεξ»
Στα «χέρια» της Αντιτρομοκρατικής η βόμβα στον Πρετεντέρη-Είχαν χαρτογραφήσει τον χώρο