Συνέλαβαν αστυνομικό γιατί του έφεραν τρεις κούτες τσιγάρα από τα κατεχόμενα

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος αστυνομικού που υπηρετεί σε οδόφραγμα εξέδωσαν μέλη της Αστυνομίας, τα οποία προχώρησαν στη σύλληψη του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, οδηγός που επέστρεφε στις ελεύθερες περιοχές του παρέδωσε τρεις κούτες τσιγάρα για συσκευές θέρμανσης καπνού, τις οποίες εντόπισε το τελωνείο, ενώ στη συνέχεια, δόθηκαν οδηγίες και εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Γεγονός που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στις τάξεις του Σώματος, καθώς πρόκειται για αδίκημα που στις πλείστες των περιπτώσεων αντιμετωπίζεται με πρόστιμο από το τελωνείο, χωρίς η Αστυνομία να προχωρεί σε σύλληψη, δεδομένου δεν έγινε διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων καπνικών. 

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, ο εν λόγω αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ εναντίον του διερευνώνται και πειθαρχικά αδικήματα.

Σημειώνεται πως ο αστυνομικός που εντοπίστηκε να κλέβει κατ΄ εξακολούθηση από υπεραγορά, μετά από αξιολόγηση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα, με την Αστυνομία, να απαντά πως «η διαθεσιμότητα νομολογιακά δεν είναι τιμωρητικό μέτρο, διευκρινίζοντας ότι ένα μέλος της Αστυνομίας τίθεται σε διαθεσιμότητα μόνο όταν είναι αναγκαίο, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης, δηλαδή για να μην βρίσκεται στο χώρο εργασίας του, ώστε να μπορεί να επηρεάζει το ανακριτικό έργο. Σε διαθεσιμότητα μπορεί να τεθεί κάποιος, αυστηρά, μόνο για το χρόνο που δύναται να επηρεάσει το ανακριτικό έργο, δηλαδή τον χρόνο της διερεύνησης. Απ’ εκεί και πέρα οποιεσδήποτε ενέργειες γίνονται όσον αφορά τη διαθεσιμότητα, ενδεχομένως να είναι παράνομες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνελήφθη αστυνομικός για κλοπές από υπεραγορά-Δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Δειτε Επισης

Νεκρός σκύλος στη Λάρνακα, έφερε εγκαύματα στο σώμα του-Βρέθηκε κοντά σε καμένη ξηρή βλάστιση
Πάνω από 100 κούτες τσιγάρα κατασχέθηκαν σε υποστατικό στη Λάρνακα-Πρόστιμα σε δύο πρόσωπα
Δεν μετριούνται έτσι οι ζωές, δεν επιδεικνύεται με αυτό το τρόπο ο σεβασμός...
Υπεραμύνεται των χειρισμών και η Παναγιώτου-«Ο μόνος τρόπος να προλαβαίναμε την πυρκαγιά ήταν να μην ξεσπάσει»
Απορρίπτει τις επικρίσεις ο Χαρτσιώτης: «Πέραν από το ατυχές περιστατικό των δύο συνανθρώπων μας, δεν είχαμε καμία απολύτως απώλεια ζωής»
Ενώπιον Δικαστηρίου οι δύο 41χρονοι για τα επεισόδια έξω από τον σύνδεσμο της Ομόνοιας στη Λάρνακα
Ερωτήματα ως προς το χρονικό ανταπόκρισης-Πήρε διαστάσεις, έγιναν εκκενώσεις και μετά ζητήθηκε βοήθεια από το εξωτερικό
Άνοιξε ο χορός των πολιτικών αντιδράσεων-«Να αναληφθούν οι ευθύνες όσο ψηλά κι αν βρίσκονται»
Ζητά πληροφορίες για καταγγελλόμενο πλιάτσικο στις πυρόπληκτες περιοχές η Αστυνομία-Έρευνες για τον εμπρησμό
Ποινή φυλάκισης δέκα ετών στον οδηγό για το τετραπλό θανατηφόρο στη Λεμεσό