Εργαστήρι για την υγεία των ηλικιωμένων διοργάνωσε το Υπουργείο Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας διοργάνωσε σήμερα Παρασκευή 3/6/2022 εργαστήρι στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, που είχε ως σκοπό την ανταλλαγή σημαντικών γνώσεων και εμπειριών στο πλαίσιο ανάπτυξης Εθνικής Στρατηγικής για την Υγεία των Ηλικιωμένων, με τις απόψεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών. Την έναρξη του εργαστηρίου κήρυξε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη.

Η στρατηγική του εργαστηρίου επικεντρώθηκε σε τέσσερις βασικούς πυλώνες, που αφορούν στην πρόληψη, στην προώθηση υγιούς γήρανσης, στο φιλικό περιβάλλον για τους ηλικιωμένους, και την έρευνα και εκπαίδευση, γύρω από τους οποίους προγραμματίζονται αντίστοιχες ομάδες εργασίας.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, δήλωσε πως το εργαστήρι αποτελεί μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας που θα συμβάλει αποφασιστικά σε πιο συστηματοποιημένη και βελτιωμένη παροχή υπηρεσιών προς τους ηλικιωμένους.

Η Δρ. Γιαννάκη πρόσθεσε πως την σημερινή εποχή η συνεχής βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης αλλά και η αναβαθμισμένη φροντίδα υγείας που προσφέρεται έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης του πληθυσμού, με τον αριθμό των ηλικιωμένων να προβλέπεται να διπλασιαστεί σε 1.5 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050. Μέσω της υπό ανάπτυξη Εθνικής Στρατηγικής, τόνισε, το  Υπουργείο Υγείας στοχεύει στον εντοπισμό βασικών ζητημάτων όπου χρειάζονται δράσεις, με στόχο την πρόληψη και υγιή γήρανση του πληθυσμού, την παροχή των καλύτερων και πιο ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους ηλικιωμένους, την βελτίωση των συνθηκών, και τρόπο διαβίωσης του πληθυσμού τρίτης ηλικίας.

 

 

Δειτε Επισης

Η Κύπρος συνυπέγραψε τη βρετανική πρωτοβουλία για Γάζα-«Μήνυμα για ανθρωπιστική βοήθεια μέσω θαλάσσιου διαδρόμου»
Νέοι ισχυρισμοί για τις πέντε συλλήψεις Ε/κ στα κατεχόμενα-Τους συνδέουν με αγωγές κατά της Τουρκίας για το περιουσιακό
Για «νέο μοντέλο διεθνούς συνεργασίας» κάνει λόγο το Ίδρυμα Ελπίδα μετά την υπογραφή μνημονίου με ΥΠΕΞ
Αρνείται τα πάντα η 43χρονη για τη δολοφονία του καθηγητή, πώς εξήγησε τη φωτογραφία στο κινητό της
Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων στις Παγκύπριες Εξετάσεις-Εξασφάλισαν το απόλυτο 20
Κυκλοφοριακό κομφούζιο μετά από τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο
Κατασχέθηκαν πάνω από πέντε κιλά κάνναβης από δύο πακέτα στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Οργή από τη μητέρα του Κυριάκου Όξινου για τα μέτρα Βαφεάδη-«Σφυρούσε αδιάφορα, προτίμησε να στρουθοκαμηλίζει»
Απαντά στις επικρίσεις για ΤΑΚΑΤΑ ο Βαφεάδης-«Κάποιοι είχαν άποψη, δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν το πόρισμα»
Έκκληση 25 χωρών για άμεσο τερματισμό του πολέμου στη Γάζα