Πρότυπο το Περιφερειακό Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Χοιροκοιτίας-Επίσκεψη βουλευτών

Πρότυπο που αξίζει τον κόπο να προβληθεί χαρακτήρισε ο Παύλος Μυλωνάς, Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, το Περιφερειακό Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Χοιροκοιτίας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Μυλωνάς «στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Παιδείας, Βουλευτές μέλη της Επιτροπής, επισκεφθήκαμε σήμερα Παρασκευή το Ειδικό Σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας» στη Λάρνακα, το Δημοτικό Σχολείο Βορόκληνης και το Περιφερειακό Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Χοιροκοιτίας».

«Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι εμφανέστατα ωστόσο γίνεται εξαιρετική δουλειά και προσπάθεια από όλους τους φορείς με στόχο την επίλυση τους», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι «στο Δημοτικό Σχολείο Ορόκλινης υπάρχει υπερπληθυσμός μαθητών, υπάρχει έντονο το στοιχείο των αλλόγλωσσων καθώς και άλλα προβλήματα που αναφέρθηκαν στους Βουλευτές από τους Συνδέσμους Γονέων και τους ίδιους τους δασκάλους».

Όσον αφορά το Περιφερειακό Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο της Χοιροκοιτίας, ο κ. Μυλωνάς είπε πως «μείναμε έκπληκτοι από το επίπεδο του σχολείου, που είναι πρότυπο και παράδειγμα τόσο από την Διεύθυνση του σχολείου όσο και από τους γονείς και τη Σχολική Εφορία».

Πρόσθεσε ότι «ύπάρχουν ορισμένα μικροπροβλήματα και ορισμένα άλλα αντικείμενα που χρειάζεται το Νηπιαγωγείο, το οποίο βρίσκεται πλησίον του Δημοτικού Σχολείου». Ωστόσο, συνέχισε «κατά γενική ομολογία από όλους τους Βουλευτές της επαρχίας Λάρνακας που είναι μέλη στην Επιτροπή Παιδείας, το Δημοτικό Σχολείο Χοιροκοιτίας είναι πρότυπο ολοήμερου σχολείου, όπου όλοι εξυπηρετούνται και τα οποιαδήποτε μικροπροβλήματα υπάρχουν επιλύονται σε συνεννόηση από την Διεύθυνση του Σχολείου, τους εκπαιδευτικούς και τους άλλους αρμόδιους φορείς».

Θα πρέπει, ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής «να προβληθεί το Περιφερειακό Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο της Χοιροκοιτίας, αξίζει τον κόπο να γίνει αυτό, αφού όλοι οι Βουλευτές μείναμε ενθουσιασμένοι από τη δουλειά που γίνεται, το επίπεδο που υπάρχει στο δημόσιο εκπαιδευτήριο και την παρεχόμενη εκπαίδευση στα παιδιά».

«Η ζήτηση είναι μεγάλη και πρέπει αυτά τα σχολεία πρότυπα να πετύχουμε να τα εφαρμόσουμε και στην υπόλοιπη Κύπρο», κατέληξε.

 

 

Δειτε Επισης

Ένας τυχερός στο Τζόκερ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Επέκρινε συμπεριφορά ασφαλιστικών και τραπεζών η ΕΚΥΣΥ σε συνεδρία στη Βουλή
Κανονικά θερμοκρασιακά ο Οκτώβριος-Κάτω του 50% η βροχόπτωση
Σκληρή απάντηση Κυβέρνησης σε ΑΚΕΛ-«Η κοινωνία το συνδέει με το Μαρί και την οικονομική κατάρρευση»
Παρουσίασε το Συνήγορο του Ασθενή ο Δαμιανός-Πυρ ομαδόν για έλλειψη διαβούλευσης
Στήριξη των επαγγελματιών υγείας για την ψυχική τους υγεία ζητά η ΠΑΣΥΝΟ
Πλησιάζει τον στόχο του 50-50 ο Πρόεδρος σε δημόσια αξιώματα-«Ψηλά στις προτεραιότητες η ισότητα των φύλων»
Συνεχίζονται οι εκκενώσεις στο Λίβανο μέσω Κύπρου-Φθάνουν δώδεκα πτήσεις από το Ισραήλ
Σε τροχιά υλοποίησης η Ψηφιακή Ταυτότητα-«Η νομοθεσία μας είναι έτοιμη»
Γενικός Εισαγγελέας για παύση Οδυσσέα: Σεβαστά τα όσα ακούμε, αλλά θα πρέπει κάποιος να διαβάσει την απόφαση