Eπαναπατρίστηκαν ακόμη 15 αλλοδαποί που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο

Ακόμα μία συντονισμένη επιχείρηση για τον επαναπατρισμό αλλοδαπών που διέμεναν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία, πραγματοποίησε χθες η Αστυνομία.

Σε συνεργασία με τον Οργανισμό FRONTEX επαναπατρίστηκαν χθες 15 πρόσωπα τρίτης χώρας, με τη συνοδεία μελών της Αστυνομίας – Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και του Οργανισμού, σε κοινή πτήση επιστροφής με τις Ελληνικές Αρχές.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι η 5η για το τρέχον έτος, κατά τις οποίες επαναπατρίστηκαν συνολικά 59 αλλοδαποί. Με τη χθεσινή επιχείρηση, ο συνολικός αριθμός απελάσεων και εθελούσιων επιστροφών υπηκόων τρίτων χωρών, που πραγματοποιήθηκαν από την Αστυνομία, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες συναρμόδιες υπηρεσίες, για το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, ανέρχεται στους 2,469.

Η επιστροφή των προσώπων αυτών γίνεται στο πλαίσιο της εφαρμογής της πολιτικής πραγματοποίησης απελάσεων και εθελούσιων επιστροφών, η οποία αφορά αλλοδαπούς, που διέμεναν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία και εναντίον τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής στις χώρες τους ή και διατάγματα απέλασής τους.

Σημειώνεται ότι, σε επιχειρήσεις επαναπατρισμού ή και απελάσεων, το 2019 επαναπατρίστηκαν στις χώρες καταγωγής τους 417 υπήκοοι τρίτων σωρών, το 2020 επαναπατρίστηκαν 1.272, ενώ το έτος 2021 επαναπατρίστηκαν 2,320 πρόσωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε και χτύπησε τρεις ανήλικους στην αποβάθρα Λεμεσού-Προχώρησαν σε καταγγελία
Εξαφανίστηκε 15χρονος από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Χάθηκαν τα ίχνη 16χρονου στη Λευκωσία (pic)
ΒΙΝΤΕΟ: Δύο νεκροί και 19 τραυματίες από το χτύπημα ιστιοφόρου στην γέφυρα του Μπρούκλιν
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός μετά από χτύπημα ιστιοφόρου στη γέφυρα του Μπρούκλιν-Στους 22 οι τραυματίες
«Μεγάλη η αγωνία των γονιών για τα παιδιά τους»-Πιέσεις για ρύθμιση πλαισίου για ανεξάρτητη διαβίωση ΑμεΑ
Ανομβρία και ζέστη δημιουργούν ανησυχία για τις πυρκαγιές-Ελεγχόμενη βοσκή και καύση στα μέτρα πρόληψης
Ατέρμονη αναζήτηση ευθυνών για την νεανική παραβατικότητα-Έξαρση λόγω αποτυχίας στην πρόληψη
Ανοίγει η συζήτηση για αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της ΔΕΑ-«Να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια»
Βήμα προς βήμα οι ενέργειες πριν την αποκοπή οικιακών φωτοβολταϊκών-Τι ισχύει για αδειοδότηση των πάρκων