Βλέπει Στιούαρτ ο Πρόεδρος και φεύγει για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Συνάντηση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ θα έχει στις 11:30 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.  

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Ι. Κασουλίδη και του διαπραγματευτή για το Κυπριακό Μ. Μενελάου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρουσιάσει εκ νέου τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και θα επαναλάβει τη βούληση και τη δέσμευσή της για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για την επίλυση του κυπριακού. 

Νωρίτερα, στις 09:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή διαβεβαίωσης των νέων μελών της κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Κούσιος θα διοριστεί Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη θέση της αποβιώσασας Ζέτας Αιμιλιανίδου, Υφυπουργός παρά τω Προέδρω θα διοριστεί ο Πέτρος Δημητρίου και καθήκοντα Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα ανατεθούν στον Παντελή Παντελίδη.

Αύριο, ο κος Αναστασιάδης μεταβαίνει στη Μαδρίτη όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει προσκληθεί και θα παρευρεθεί σε δείπνο που παραθέτει στο περιθώριο της Συνόδου προς τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Κύπριος Πρόεδρος θα εκφωνήσει ομιλία.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο διευθυντής του γρ. Τύπου του ΠτΔ, Α. Ιωσήφ, το ταξίδι στην ισπανική πρωτεύουσα θα δώσει την ευκαιρία στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να έχει διμερείς συναντήσεις με ξένους ηγέτες και να τους ενημερώσει για θέματα που απασχολούν την Κύπρο, με βασικότερο το Κυπριακό.

Η πρόταση του για υλοποίηση ΜΟΕ, τα οποία θα υποβοηθήσουν την όλη διαδικασία και η ανάγκη εγκατάλειψης από την τουρκική πλευρά των προκλητικών ενεργειών και της αδιάλλακτης στάσης της, θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών του Προέδρου Αναστασιάδη.

Δειτε Επισης

Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών της Λευκωσίας-Οι επιλογές, οι συμμαχίες και οι εκτιμήσεις
«Υπάρχει αρκετή φτώχεια και δεν φαίνεται»-Πέραν των χίλιων πακέτων στα χέρια άπορων οικογενειών
Στον Λίβανο με δώρα και ελπίδα για κλείσιμο της στρόφιγγας των ροών Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν
«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
ΒΙΝΤΕΟ: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»
Τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία «Τι ψηφίζω»-Όλες οι λεπτομέρειες