Καταδικάζουν τις πρακτικές που ακολουθούνται στο Ν. Αθαλάσσας οι νοσηλευτές

Το Κλαδικό Συμβούλιο Νοσηλευτών και άλλου Νοσοκομειακού Προσωπικού θεωρεί ότι η έλλειψη σωστών κτηριακών υποδομών για υποδοχή και στέγαση ασθενών στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας δημιουργεί προβλήματα πληρότητας στους θαλάμους, με αποτέλεσμα κάποιοι ασθενείς να καταλήγουν να κοιμούνται στους καναπέδες ή ακόμα και στο πάτωμα.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Κλαδικό Συμβούλιο Νοσηλευτών και άλλου Νοσοκομειακού Προσωπικού καταδικάζει αυτές τις πρακτικές, οι οποίες «δείχνουν για ακόμα μια φορά την αδιαφορία της πολιτείας, για άμεση επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος, το οποίο είναι διαχρονικό».

Όπως προσθέτει «είναι αδήριτη ανάγκη να προστατευτούν τόσο οι ασθενείς, όσο και το προσωπικό, που καταβάλλει τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες να φέρει εις πέρας τα καθήκοντα του και να προσφέρει ποιοτική φροντίδα στους ασθενείς».

Εκφράζει την ελπίδα πως οι αρμόδιοι φορείς θα εγκύψουν στο πρόβλημα αυτό και θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για επίλυσή του.

«Είναι τραγικό, εν έτη 2022, σε μία ευρωπαϊκή χώρα σε ένα ευρωπαϊκό νοσοκομείο να επικρατούν αυτές οι συνθήκες», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Iδιαίτερα σημαντική για Κύπρο η Στρατηγική ΕΕ για Ανθεκτικότητα Υδάτων
Καμία ανησυχία στην Κύπρο από τη μετάλλαξη δότη σπέρματος στο Βέλγιο-Πώς λειτουργεί το σύστημα ελέγχου
Προηγείται η ανακουφιστική φροντίδα πριν την ευθανασία-Η ανάγκη για θεσμοθέτηση και ισότιμη πρόσβαση
Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα-Σταθερά στα ύψη μέχρι και την Τρίτη
Οι Παγκύπριες Εξετάσεις φανέρωσαν ξανά το πρόβλημα της υπέρογκης ύλης-Καλείται να βρει λύσεις το ΥΠΑΝ
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στηρίζει με δράσεις τον αγροτικό κόσμο
Σε συμμετοχή όλων για επίλυση του υδατικού καλεί η Παναγιώτου
Πρωτοβουλία για ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο συνυπέγραψε η Κύπρος
Άρνηση του ψευδοκράτους να δώσει άδεια στο Δήμο Αμμοχώστου για τους εορτασμούς του κατακλυσμού
Γλίτωσαν την ευθανασία οι σκύλοι που επιτέθηκαν σε γυναίκα και παιδιά στη Λεμεσό-Υπό την προστασία φιλοζωικής οργάνωσης