Πρώτο ταξίδι Πούτιν στο εξωτερικό μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί δύο μικρά πρώην σοβιετικά κράτη της κεντρικής Ασίας αυτή την εβδομάδα, μετέδωσε την Κυριακή η ρωσική κρατική τηλεόραση για την πρώτη επίσκεψη του Ρώσου ηγέτη στο εξωτερικό που γίνεται γνωστή μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι, έχουν εκτοπιστεί εκατομμύρια άλλοι και αυτό έχει οδηγήσει στην επιβολή αυστηρών κυρώσεων στη Μόσχα από τη Δύση, εξαιτίας των οποίων ο Πούτιν επιδιώκει να δομήσει αυστηρότερους εμπορικούς δεσμούς με άλλες δυνάμεις όπως η Κίνα, η Ινδία και το Ιράν.

Ο Πάβελ Ζαρούμπιν, ο ανταποκριτής για το Κρεμλίνο του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού Rossiya 1, μετέδωσε ότι ο Πούτιν θα επισκεφθεί το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Ινδονήσιο Πρόεδρο, Τζόκο Γουιντόντο, για συνομιλίες στη Μόσχα.

Στο Ντουσάνμπε ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον Τατζίκο Πρόεδρο, Ιμομάλι Ραχμόν, έναν στενό σύμμαχο της Μόσχας και τον μακροβιότερο ηγέτη πρώην σοβιετικής χώρας.

Στο Ασγκαμπάτ θα παρευρεθεί σε μια σύνοδο των χωρών της Κασπίας μαζί με τους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν, του Καζακστάν, του Ιράν και του Τουρκμενιστάν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Το τελευταίο ταξίδι του Πούτιν εκτός Ρωσίας που έγινε γνωστό ήταν μια επίσκεψη στο Πεκίνο στις αρχές Φεβρουαρίου, όπου μαζί με τον Κινέζο Πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, παρουσίασαν μια συνθήκη "απεριόριστης" φιλίας λίγες ώρες προτού αμφότεροι παραστούν στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το νεκρό καγκουρό μετά από μάχη και η παραλαβή από ζωολογικό κήπο... μυστήριο-Όσα υποστηρίζει ο 36χρονος
Η σταθερή ευρωπαϊκή θέση, ο εκνευρισμός της Τουρκίας και ο στόχος της αλλαγής στάσης
Εξέλιξη στην υπόθεση Λαρένα για στημένους αγώνες-Έκλεισε με απόφαση Εισαγγελέα, σύμφωνα με την Αστυνομία
Αίτημα για παραμερισμό του διατάγματος αναστολής των εργασιών στο λιμάνι Πεντακώμου κατέθεσε η Εισαγγελία
Το θεσμικό πινγκ πονγκ πάνω από τις φουκούδες και η αδυναμία αντιμετώπισης της αλήθειας
Πώς επιλέγει ένας Πάπας το όνομά του-Ποια είναι τα «ανεπιθύμητα»
Τα συγχαρητήρια του Ντόναλντ Τραμπ στον νέο Πάπα-«Μεγάλη τιμή που είναι Αμερικανός»
Ποιος είναι ο Λέων ΙΔ΄, o πρώτος Πάπας από τις ΗΠΑ-Θεωρείται συνεχιστής του Φραγκίσκου
Άναψε πράσινο φως η Ολομέλεια για την μεταβίβαση και εγγραφή οχημάτων υπό ανάκλήση
Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ-Πήρε το όνομα Λέων 14ος