Ύποπτα παιχνίδια από τους Τούρκους-Ισχυρίζονται πως συνέλαβαν Έλληνα για κατασκοπεία

Τον Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα συνέλαβε η ΜΙΤ για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγές των τουρκικών μέσων υποστηρίζουν ότι η ΜΙΤ αποκάλυψε ότι η ΕΥΠ χρησιμοποιούσε τον Αμπάρα ως κατάσκοπο για την Τουρκία. Ισχυρίζονται οι ίδιες πηγές ότι συμπεριφερόταν σαν επιχειρηματίας στα ταξίδια του στην Τουρκία και επιδόθηκε σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες υπό το πρόσχημα του εμπορίου.

Υποστηρίχθηκε ακόμη ότι συγκέντρωνε πληροφορίες για τον τουρκικό στρατό στα σύνορα και τις μετέφερε στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Έκανε επίσης έρευνες, σύμφωνα με τους ίδιους ισχυρισμούς, για τους Σύρους που βρίσκονται στην Τουρκία καθώς και τους επιχειρηματίες γκιουλενιστές και μέλη του PYD (Κούρδων της Συρίας) που εγκαθίστανται στην Ελλάδα με εντολή της ΕΥΠ.

Δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που κατηγορείται ο συλληφθείς, δήλωσαν στο ΚΥΠΕ ελληνικές διπλωματικές πηγές, αναφέροντας ότι είχε απαχθεί στο Γκαζιαντέπ από ενόπλους στις 12 Μαΐου και η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα προέβη σε οκτώ διαβήματα στο τουρκικό ΥΠΕΞ από τότε.

Συγκεκριμένα, οι ελληνικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι ο ελληνικής υπηκοότητας συλληφθείς δεν έχει καμία σχέση με κατασκοπεία και πως είχε απαχθεί στις 12 Μαΐου στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας όπου είχε πάει για εμπορία χαλιών. Η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα έχει προβεί από τότε σε οκτώ διαβήματα στο τουρκικό ΥΠΕΞ και σε άλλα 20 τουλάχιστον διαβήματα σε αστυνομικές αρχές στην Τουρκία, ενώ το θέμα μεταφέρθηκε και στην ΕΕ.

Δειτε Επισης

Απελευθερώθηκε αλλά δεν ασκεί τη δικηγορία-Παραδίδει την ταυτότητά του ο Απόστολος Λύτρας
Στις 12 Νοεμβρίου η δίκη για την κακοποίηση του πεντάχρονου από συνομήλικούς του
Γιαγιά γέννησε το εγγόνι της στην Κρήτη-Έγινε η παρένθετη μητέρα της κόρης της
ΒΙΝΤΕΟ: Δεύτερη νύχτα κόλασης στο Ξυλόκαστρο-Σε δύο μέτωπα συνεχίζεται η μάχη
Έντονη αναστάτωση στη Σητεία-Άντρας βγήκε από το σπίτι του και έριξε 12 άσκοπα μπαλωθιές
Τραγωδία από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο-Βρέθηκαν δύο απανθρακωμένες σοροί
Εκτός ελέγχου φωτιά στην Ελλάδα-Το πύρινο μέτωπο φτάνει τα 10 χιλιόμετρα
Βγήκαν τα όπλα για προσωπικές διαφορές στην Ελλάδα-Ένας τραυματίας, αναζητείται ο δράστης
Ερωτήματα για τη σεξουαλική κακοποίηση πεντάχρονου-«Γονείς θυτών προσπάθησαν να προκαλέσουν»
Σοκάρουν οι διάλογοι για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης-«Το ευχαριστήθηκα... και καλά της κάναμε»