Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στη σκηνή και κάτω ο κακός χαμός... Ντράπηκε και η ντροπή

Μπουνιές, κλωτσιές, σφαλιάρες, βρισιές και πολλή βία. Όλα αυτά αντικρίζει ο καθένας, όταν βλέπει τα βίντεο που έχουν κυριεύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ώρες, που δείχνουν λεπτομερώς το άγριο ξύλο που έπεσε, ανάμεσα σε δύο… συμμορίες, κατά τη διάρκεια ίσως των μεγαλύτερων μουσικών βραβείων της Ελλάδας.

Όχι δεν έγινε λάθος. Ο καβγάς που ξέσπασε και πήρε παραμάζωμα και όλους τους γύρω τους, μόνο πόλεμο ανάμεσα σε συμμορίες θύμιζε. Η αιτία πίσω από τις ντροπιαστικές αυτές εικόνες είναι άγνωστη, σε όσους δεν ακούνε αυτού του είδους «μουσικής» και πραγματικά ανούσια. Τίποτα δεν μπορεί να αποτελεί καλό λόγο, για να προβεί σε αυτού του είδους πράξεις, μπροστά σε τόσο κόσμο που ήταν στο στάδιο και παρακολουθούσαν τα βραβεία, αλλά και σε όσους το παρακολουθούν μέσω των social media.

Η έλλειψη σεβασμού ξεκίνησε από τη στιγμή που αποφάσισαν να ξεκινήσουν την συμπλοκή, μπροστά στους καλλιτέχνες, που εδώ και σχεδόν 20 χρόνια βρίσκονται κάθε χρονιά σε εκείνες τις θέσεις, βγαίνουν στην σκηνή και ερμηνεύουν τα τραγούδια τους, ενώνουν δυνάμεις με άλλους συναδέλφους τους, που ίσως και να μην συνεργάζονταν ποτέ, αν δεν ήταν αυτά τα βραβεία.

Αυτό που δεν κατάλαβαν, όμως, είναι ότι με την συμπλοκή αυτή, δεν σεβάστηκαν ούτε τον εαυτό τους, ούτε εκείνους που τους ακούνε και τους ακολουθούν, όποιοι και να είναι. Ο κόσμος τους έχει ανεβάσει εκεί που είναι, ο κόσμος τους έδωσε την ευκαιρία να κοκορεύονται και να παίρνουν τα μυαλά τους αέρα και να θεωρούν τους εαυτούς τους αντάξιους με την Έλενα Παπαρίζου και την Καίτη Γαρμπή. Ο κόσμος, όμως, όπως τους ανέβασε, έτσι μπορεί και να τους κατεβάσει.

Και αν δεν ήθελαν να σεβαστούν αυτούς τους ανθρώπους, τους συναδέλφους τους που έχτισαν την καριέρα τους όταν όλοι αυτοί ήταν ακόμη στην αφάνεια, έπρεπε να σεβαστούν την Άσπα, την αδελφή του δικού τους Mad Clip, για τον οποίο είχαν εκφράζει σεβασμό και θλίψη για το χαμό του. Μάλλον, μπροστά στο να δείξουν ποιος είναι πιο μάγκας από τον άλλο, ο σεβασμός για τον αδικοχαμένο καλλιτέχνη, έφυγε κλοτσηδόν από το παράθυρο.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι η συμπλοκή ανάμεσα στους τράπερς, το δεύτερο μέρος της ουσιαστικά, έγινε την ώρα που στην σκηνή βρισκόταν το άτομο που έχει ταυτίσει το όνομά του με το μήνυμα «όχι στη βία». Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, που λίγο πριν αρχίσει η ανταλλαγή σωματικής βίας, είχε προκαλέσει ρίγη συγκίνησης, στέλνοντας ένα μήνυμα κατά του body shaming. Η εικόνα της Ιωάννας, να στέκεται στην σκηνή και μπροστά της να γίνεται πανικός, μόνο ντροπή πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε.

Την ίδια ντροπή πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε και η εικόνα της Έλενας Παπαρίζου, η οποία ενώ περίμενε να ανέβει στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της, τελικά κατέληξε να φυγαδεύεται πανικόβλητη, πηδώντας καρέκλες για να καταφέρει να ξεφύγει από το μπουλούκι όλων αυτών που επέλεξαν να λύσουν τις όποιες διαφορές τους, εκείνη την ώρα, με εκείνο τον τρόπο.

Η χρήση πρώτου πληθυντικού δεν είναι τυχαία. Όλοι πρέπει να ντρεπόμαστε γι’ αυτό το χάλι, που είδαμε. Αν και το κανάλι που θα μεταδώσει τα βραβεία, πολύ σωστά επέλεξε να μην αναπαράγει τις εμφανίσεις των συγκεκριμένων ατόμων, επειδή καλλιτέχνες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, η ζημιά έγινε. Τα social media έχουν γεμίσει με τις εικόνες ντροπής. Και εδώ είναι που έρχεται η ντροπή για όλους μας. Αυτά τα άτομα, βρέθηκαν σε εκείνο τον χώρο και είχαν θέση στην σκηνή, επειδή κάποιοι τους ακούνε, τους ψήφισαν και τους επιβράβευσαν.

Ίσως να έφτασε η ώρα να χαμηλώσουμε την ένταση στα «τραγούδια» αυτών των ατόμων, να αλλάξουμε το video στο youtube όταν τυχαία αναπαραγάγει κάποιο από τα προϊόντα τους και να τους αφήσουμε, επιτέλους, στο παρελθόν, σε μία γωνιά, με την επικεφαλίδα «κακή περίοδος».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Άρτεμις Κοματίνα & Κωνσταντίνα Παλάλα: Υπηρεσία Στήριξης στο Πένθος (video)
«Όγκος σαν μπάλα του τένις αφαιρέθηκε μέσω των φρυδιών μου»-Aσθενής υποβλήθηκε σε καινοτόμο επέμβαση από Έλληνα γιατρό
Εντοπισμός ατόμων με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου εντόπισε το Ινστιτούτο Νευρολογίας Κύπρου
Δρ. Κυριάκος Στυλιανίδης: Υπηρεσία Κατ’ Οίκον Υποστηρικτικής και Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ (video)
Νέος συνδυασμός θεραπειών μειώνει 40% τους θανάτους από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας
Μαρία Κρινή: Το έργο και η σημασία του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης (video)
Η θλιβερή περίπτωση του νεότερου ανθρώπου που διαγνώστηκε με τη νόσο Αλτσχάιμερ
Κορυφαία προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού-«Η πρόληψη είναι δύναμη»
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ κινητών και καρκίνου του εγκεφάλου-Τι δείχνει μελέτη του ΠΟΥ