Εκτοξεύθηκαν τα κρούσματα στην Ελλάδα, ξεπέρασαν τις 12,000 σε μία ημέρα

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν την Τρίτη τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, καθώς έφτασαν στα 12.537 τις τελευταίες 24 ώρες. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.562.524 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 48.7% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 1.921 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 151.118 (4.1% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Από γεωγραφικής πλευράς, 7.946 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική, 764 στη Θεσσαλονίκη, 697 στο Ηράκλειο, 255 στην Κέρκυρα, 335 στην Αχαΐα, 179 στην Εύβοια, 187 στην Αιτωλοακαρνανία, 212 στη Λάρισα, 269 στη Ρόδο, 329 στα Χανιά, ενώ 421 τελούν υπό διερεύνηση. 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 14, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.115 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 96 (54.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 92.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 46 (47.92%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 50 (52.08%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.713 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 134 (ημερήσια μεταβολή +4.69%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 138 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Δειτε Επισης

Ζητούν από ανθρώπους που έχασαν συγγενείς τους στο Μάτι να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας του 2018
Τραγωδία στην Σκιάθο-Νεκρή τουρίστρια ανήμερα των γενεθλίων της
«Δεν μας ζήτησε συγγνώμη ο βοηθός νοσηλευτή»-Ξεσπά ο γιος της 62χρονης που δίνει μάχη για τη ζωή της στο Τζάνειο
Πλήγηκαν πέντε βασικά κέντρα του οργανισμού της 62χρονης που έλαβε λάθος αίμα-Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον
Ένοχος για το διπλό φονικό στα Ανώγεια ο Μανώλης Καλομοίρης-Ο πατέρας του το ένα θύμα
Στην Άγκυρα την ερχόμενη εβδομάδα οι συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας για πολιτικό διάλογο και θετική ατζέντα
Αυτός είναι ο χάρτης που έδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον Βαρθολομαίο και εξόργισε τους Τούρκους
Έσπασαν τα ισόβια για το φόνου του ξυλουργού στην Ελλάδα-Κάθειρξη 18 ετών στην 38χρονη
Διασωληνωμένη η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση στην Ελλάδα-Πώς έγινε το τραγικό σφάλμα
Σοβαρή αμέλεια νοσηλευτή στην Ελλάδα-Έβαλε λάθος ομάδα αίματος σε ασθενή, υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά