Στα χέρια της Εισαγγελίας η καταγγελία της Αριστοτέλους, δόθηκαν στοιχεία

Κι επίσημα στα χέρια της Εισαγγελίας, βρίσκεται η καταγγελία της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους, σύμφωνα με τις οποίες υψηλόβαθμος στέλεχος της Αστυνομίας, επικοινωνούσε με βαρυποινίτη που εκτίει ποινή φυλάκισης, για υπόθεση ναρκωτικών, μέσω του προσωπικού του κινητού και από τον οποίο ζητούσε στοιχεία και οποιαδήποτε βίντεο με σκοπό να πλήξουν τη Διεύθυνση.  

Μετά την παράδοση της καταγγελίας, που έγινε σήμερα δια χειρός,  που συνοδεύεται με στοιχεία, αναμένεται ότι θα ξεκλειδώσουν οι εξελίξεις και έστω με καθυστέρηση, θα γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες που προβλέπονται από τη Νομοθεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα αποκαλυπτικά sms δείχνουν γενική σκευωρία-Βλέπουν πάνω από 20 αδικήματα οι δικηγόροι

Μάλιστα όπως απεκάλυψε τις προηγούμενες ημέρες ο REPORTER, η νομική ομάδα, εντοπίζει πέραν των είκοσι αδικημάτων, που σε συνδυασμό με την παράθεση των ντοκουμέντων, θα καθιστά τον διορισμό ανεξάρτητου ή ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, μονόδρομο για τον Γενικό και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα. Παράλληλα, επιβεβλημένη θα καθιστά και την ανάγκη για τη διαθεσιμότητα του καταγγελλόμενου από την Άννα Αριστοτέλους, ο οποίος συνεχίζει να υπηρετεί μέχρι σήμερα σε νευραλγικό πόστο.

Όπως η ίδια η Διευθύντρια των Φυλακών ανέφερε σε δημόσιες δηλώσεις της, υπάρχει όγκος μηνυμάτων, τα οποία δείχνουν συνομιλία του αξιωματικού με βαρυποινίτη σε συχνή βάση, το κινητό του οποίου εντοπίστηκε σε εφαρμογές και μεταξύ άλλων φαίνεται να ζητούσε στοιχεία και βίντεο με σκοπό να πλήξουν την Άννα Αριστοτέλους, καλώντας μάλιστα τον κρατούμενο να βιαστεί, αφού όπως ανέφερε, υπάρχει φημολογία πως θα μετακινηθεί σε άλλη θέση και «θέλω να κάνω κάποια πράγματα πριν να φύγουν τα κορίτσια από τις φυλακές».

Σε ανακοίνωση της η Νομική Υπηρεσία, ανακοίνωσε, «λήφθηκε προ ολίγου η καταγγελία της κας Αριστοτέλους, η οποία ήδη μελετάται. Με τη συμπλήρωση της μελέτης, η Νομική Υπηρεσία θα αποφασίσει για τα περαιτέρω και οι αποφάσεις της θα ανακοινωθούν αμέσως».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νομική ομάδα που χειρίζεται την υπόθεση ακολουθεί την στρατηγική... step by step, χωρίς να ανοίγει όλα τα χαρτιά της στη Νομική Υπηρεσία, ενώ φαίνεται πως έχουν στα χέρια τους αδιάσειστα στοιχεία που κρατούν σαν επτασφράγιστο μυστικό, τα οποία θα κατατεθούν στους ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές, κάτι που δείχνει πως ουδείς γνωρίζει ποιο τελικά είναι το μέγεθος του σκανδάλου και τι άλλο αναμένεται να αποκαλυφθεί. Σημειώνεται πως από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και τα όσα κατήγγειλε η Άννα Αριστοτέλους, δεν διαπιστώνεται ο χρόνος επικοινωνίας του αξιωματικού με το βαρυποινίτη, κάτι που έχει τη σημασία του.

Επιπρόσθετα, έγινε λόγος για μαρτυρίες και αναφορές σε άλλα πρόσωπα, κάτι που επίσης δεν προσδιορίστηκε περί τίνος πρόκειται, ενώ την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, φαίνεται να προέκυψαν και κάποια επιπρόσθετα σημαντικά δεδομένα, τα οποία αξιολογούνται, ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος χειρισμού τους.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν είπε έστω μια φράση κλισέ ο Αρχηγός... Έστω ένα μήνυμα κατά της διαφθοράς

Υπενθυμίζεται, πως στο παράνομο κινητό τηλέφωνο εντοπίστηκαν μηνύματα που έδειχναν γενική σκευωρία, ενώ υπήρχαν sms με αναφορές σε κλείσιμο υπόθεσης και παρέμβαση στο Συμβούλιο Αποφυλακίσεως. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά την καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα, αυτό που μας αναφέρθηκε είναι πως στην παρούσα φάση θα κατατεθούν τα απολύτως απαραίτητα, τα οποία θα δικαιολογούν τα αδικήματα που δείχνει η νομική ομάδα, και αυτό διότι, όπως μας αναφέρθηκε, λαμβάνονται υπόψη διάφοροι παράμετροι. 

Στο μεταξύ, στις έντεκα το πρωί η Διευθύντρια των Φυλακών αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις, ενώ νωρίτερα οι κρατούμενοι, το προσωπικό του Σωφρονιστικού Ιδρύματος, αποφυλακισθέντες και οικογένειες κρατουμένων, αναμένεται να πραγματοποιήσουν ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας, στην οποία θα συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων. Πάντως, από την πλευρά των κρατουμένων αλλά και του προσωπικού, επίσης εξετάζεται ο τρόπος αντίδρασης τους, χωρίς να αποκλείεται να προβούν σε καταγγελίες ή να λάβουν νομικά μέτρα. Υπενθυμίζεται πως οι κρατούμενοι, σε ανοιχτή επιστολή τους, επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες, ενώ ενέπλεξαν τον αξιωματικό σε παρεμβάσεις στο Συμβούλιο Αποφυλακίσεως και έκαναν για λόγο για απειλές, τόσο στους ίδιους όσο και σε μέλη των οικογενειών τους. 

Για τις εξελίξεις, κρατείται ενήμερος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος έδωσε ρητές οδηγίες στην υπουργό Δικαιοσύνης, αφού όπως δήλωσε χθες, «δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή, αν και εφόσον τεκμηριώνονται τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έταζε παγίδες με GPS o βαρυποινίτης-Πλησίασε Αριστοτέλους ο αξιωματικός μετά τον εντοπισμό κινητού

 

Δειτε Επισης

Η στιγμή που τρία μικρά αδέλφια-όμηροι αφέθηκαν ελεύθερα από τη Χαμάς και συνάντησαν τον σκύλο τους
Παπαναστασίου: Συνέργειες η «μαγική λέξη» για ανάπτυξη φυσικού αερίου στην περιοχή
Πρόσω ολοταχώς για ψήφιση το νομοσχέδιο για την ορθοστασία εργαζομένων-Τι προνοεί
Θέση υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών από τους Times-«Πρέπει να εκτεθούν στον φυσικό τους βιότοπο»
Στην Αίγυπτο γαλλικό πλωτό νοσοκομείο-Διαθέτει δύο χειρουργεία, 40 κλίνες και 22 γιατρούς
Φωνές διπλής κατευθύνσεως για Κεντρικές-Στο κόκκινο ο υπερπληθυσμός, αντιδράσεις για τις μεταφορές σε κρατητήρια
Έκοψαν ΕΕΕ και επίδομα αναπηρίας σε ηλικιωμένη ΑμεΑ-«Δημιουργούνται κοινωνικές αδικίες και στρεβλώσεις»
ΒΙΝΤΕΟ: Η συγκινητική στιγμή που τρία αδέρφια όμηροι της Χαμάς είδαν ξανά τον σκύλο τους
«Η ελληνική τραγωδία του Σούνακ»-Το Politico σχολιάζει την ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη
Αντιπαράθεση Προεδρικού και Ελεγκτή για τα ωφελήματα του ΠτΔ από το 2014 ως το 2018-Αντάλλαξαν καρφιά