Ευθείες βολές κρατουμένων-«Σκευωρία καιροσκόπων, τα ονόματα τους θα δουν το φως»

Σε καταγγελίες για σκευωρία σε βάρος της διευθύντριας των Φυλακών, αλλά και φόβους για τη ζωή τους, από αστυνομικούς, εκφράζουν οι κρατούμενοι των Κεντρικών Φυλακών, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς, πίσω από το οποίο φέρεται να κρύβεται ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας.

BINTEO: Με παρατεταμένο χειροκρότημα από κρατούμενους, αποφυλακισθέντες και προσωπικό υποδέχθηκαν την Αριστοτέλους στις Κεντρικές

Μέσα από την ανοιχτή επιστολή τους, οι κρατούμενοι, κάνουν λόγο για κατασκευασμένες σκευωρίες, από καιροσκόπους, όπως τους χαρακτηρίζουν, τα ονόματα των οποίων θα δουν σύντομα το φως της δημοσιότητας.

Καταγγέλλουν ακόμα πως, ο αξιωματικός που καταγγέλθηκε από την διευθύντρια των Φυλακών, «στερούσε την ελευθερία σε ανθρώπους που ενδεχομένως να τη δικαιούνταν, λόγω καλής διαγωγής και ειλικρινούς μεταμέλειας απλά και μόνο για να επιβεβαιώνει την ισχύ και την εξουσία του στο σύστημα».

Οι κρατούμενοι, εκφράζουν αρχικά την αμέριστη συμπαράστασή τους  στη διευθύντρια των Φυλακών και δηλώνουν βέβαιοι, ότι θα ανταπεξέλθει των σκευωριών που για ακόμα μια φορά κατασκεύασαν για δικούς τους λόγους συγκεκριμένοι καιροσκόποι που τα ονόματα τους θα δουν σύντομα τα φώτα της δημοσιότητας». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν είπε έστω μια φράση κλισέ ο Αρχηγός... Έστω ένα μήνυμα κατά της διαφθοράς

Εστιάζουν παράλληλα, στο κομμάτι των κατάδικων των Κεντρικών Φυλακών διότι όπως σημειώνουν, «πλέον νιώθουμε ότι είμαστε έρμαιο των ορέξεων του κάθε διεφθαρμένου αστυνομικού που έχει πρόσβαση στο σύστημα. Βρισκόμαστε στις Κεντρικές Φυλακές κατόπιν λανθασμένων επιλογών μας και είμαστε εδώ συνεπεία αυτών και βλέπουμε τη ζωή μας εντός των Φυλακών ως ευκαιρία για αναμόρφωση μας και μια εκ νέου προετοιμασία μας για την κοινωνία. 

«Έχουμε όμως πλέον σοβαρές ανησυχίες και φόβους για τη ζωή μας», συνεχίζουν, «από αστυνομικούς που χωρίς κανένα ενδοιασμό επικοινωνούν με κατάδικους και αφού τους προσφέρουν λεφτά και ανταλλάγματα, αποσπούν άλλα και δημιουργούν πληροφορίες για να τις χρησιμοποιήσουν για την προσωπική τους ατζέντα. Άλλες φορές για να δημιουργήσουν υποθέσεις εναντίον ατόμων που παραμένουν υπόδικοι και άλλες φορές με σκοπό να προσπαθήσουν να πετύχουν καταδίκη ατόμων». 

«Ως κρατούμενοι», προσθέτουν, «εμείς ακούμε και βλέπουμε διάφορα που γίνονται εντός των Φυλακών τα οποία ενημερωνόμασταν ότι ήταν με την καθοδήγηση του συγκεκριμένου αξιωματικού αλλά ποτέ μας δεν πιστέψαμε ότι ενεργούσε με τόση άνεση και ευκολία. Μετά από τα όσα ακούστηκαν, πλέον είμαστε βέβαιοί για όλα όσα ακούγαμε και βλέπαμε». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα χέρια της Εισαγγελίας η καταγγελία της Αριστοτέλους, δόθηκαν στοιχεία

Σε ότι αφορά την ουσία των καταγγελιών της Άννας Αριστοτέλους υποδεικνύουν ότι, «ο συγκεκριμένος ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας έκοβε κατάδικους επεμβαίνοντας στο Συμβούλιο Αποφυλακίσεων για το parole και στη συνέχεια τους ευχόταν περαστικά, μέσω μηνυμάτων σε κατάδικους υποχείρια του. Στερούσε την ελευθερία σε ανθρώπους που ενδεχομένως να τη δικαιούνταν, λόγω καλής διαγωγής και ειλικρινούς μεταμέλειας απλά και μόνο για να επιβεβαιώνει την ισχύ και την εξουσία του στο σύστημα. Ένας αξιωματικός, ο οποίος δεν δίστασε να εκβιάσει τη διεύθυνση των Φυλακών, κανείς δεν ξέρει πως θα συμπεριφερόταν σε ένα κατάδικο και στην οικογένεια του σε περίπτωση που δεν ικανοποιούσε το θέλημα του». 

«Η δουλειά της Αστυνομίας είναι να τελειώνει κατά την είσοδο μας στις Φυλακές. Δεν υπάρχει ούτε λόγος, ούτε δικαιοδοσία για περαιτέρω ενασχόληση με τους κρατούμενους από την Αστυνομία πέραν της πύλης των φυλακών», καταλήγουν οι κρατούμενοι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα αποκαλυπτικά sms δείχνουν γενική σκευωρία-Βλέπουν πάνω από 20 αδικήματα οι δικηγόροι

Δειτε Επισης

Επανεξετάζεται η υπόθεση του Βαγγέλη μετά το πόρισμα του θανατικού ανακριτή-Παρέδωσε υλικό η μητέρα του
Τρία σκάφη με πάνω από 180 μετανάστες στο Κάβο Γκρέκο μέσα σε λίγες ώρες
Χάθηκαν τα ίχνη 33χρονου-Έκκληση της Αστυνομίας για εντοπισμό του (pic)
Φρικτό έγκλημα στα κατεχόμενα-Τον στραγγάλισαν, έκλεισαν την πόρτα και διέφυγαν από το παράθυρο
Απελάθηκαν 18 μετανάστες που ενεπλάκησαν στα επεισόδια στο Πουρνάρα, σκυτάλη σε άλλους έντεκα
Εισηγήθηκε αυστηρές ποινές σε διακινητές στη Διάσκεψη της ΕΕ η Προκοπίου
Εξακολουθεί να καταζητείται ο 30χρονος Ξενοφώντος για επίθεση και απειλές (pic)
Έκλεισε δρόμος στη Λευκωσία λόγω τεχνικών εργασιών από το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας
BINTEO: Πραγματοποιήθηκε η επίσημη διαβεβαίωση νέων αστυνομικών
Κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερη η 35χρονη που έκλεψε ρούχα από ατελιέ στην Πάφο