Επαναλαμβάνει τις ανυπόστατες κατηγορίες κατά της Ελλάδας για τους πρόσφυγες ο Ερντογάν

Επανέλαβε τις κατηγορίες κατά της Ελλάδας για τους πρόσφυγες, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο Παγκόσμιο Κοινοβουλευτικό Συνέδριο για τους μετανάστες, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «σχεδόν 30 χιλιάδες μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο. Δεν είναι γνωστό πού βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες παιδιά από τη Συρία που κατέφυγαν στην Ευρώπη, από ποιους απήχθησαν και ποια είναι η τύχη τους».

Ισχυρίστηκε ότι «καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της κατάστασης των προσφύγων που ξυλοκοπήθηκαν ή και δολοφονήθηκαν από τους Έλληνες». «Το κύριο βάρος δεν είναι στις ανεπτυγμένες κοινωνίες που υψώνουν τις φωνές τους , αλλά στις χώρες που βρίσκονται κοντά στην περιοχή της κρίσης όπως εμείς», είπε ο κ. Ερντογάν.

Από το συνέδριο ο Πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ, κατηγόρησε επίσης την Ελλάδα ότι δεν διστάζει να βυθίσει τις βάρκες των μεταναστών,  για τους οποίους αναγνωρίζει δεν δικαιώματα και δίκαιο. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Σε εξέλιξη οι συνομιλίες για τα γλυπτά του Παρθενώνα-Τα σενάρια περί επικείμενης συμφωνίας
Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους σε χωριό των Τρικάλων
Νέο θρίλερ με τη δολοφονία του Γιώργου Καριώτη στη Ρόδο-Συνελήφθη 41χρονος μετά από τρια χρόνια
Ζητούν από ανθρώπους που έχασαν συγγενείς τους στο Μάτι να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας του 2018
Τραγωδία στην Σκιάθο-Νεκρή τουρίστρια ανήμερα των γενεθλίων της
«Δεν μας ζήτησε συγγνώμη ο βοηθός νοσηλευτή»-Ξεσπά ο γιος της 62χρονης που δίνει μάχη για τη ζωή της στο Τζάνειο
Πλήγηκαν πέντε βασικά κέντρα του οργανισμού της 62χρονης που έλαβε λάθος αίμα-Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον
Ένοχος για το διπλό φονικό στα Ανώγεια ο Μανώλης Καλομοίρης-Ο πατέρας του το ένα θύμα
Στην Άγκυρα την ερχόμενη εβδομάδα οι συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας για πολιτικό διάλογο και θετική ατζέντα
Αυτός είναι ο χάρτης που έδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον Βαρθολομαίο και εξόργισε τους Τούρκους