Στο Κάιρο η 5η τριμερής συνάντηση Κύπρου, Αιγύπτου, Ελλάδας για θέματα άμυνας

Διεξάγεται τη Δευτέρα  στο Κάιρο η 5η Τριμερής Συνάντηση Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Αμυνας σε ανακοίνωσή του, η συνάντηση είναι αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας των τριών χωρών τα τελευταία χρόνια, η οποία αποτελεί πρότυπο και πόλος έλξης συνεργασιών για περιφερειακές και άλλες φίλιες χώρες.

Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χαράλαμπος Πετρίδης μαζί με τον Υπουργό Άμυνας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Στρατηγό Μοχάμεντ Άχμεντ Ζάκι και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που αφορούν την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας, με στόχο την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή.

Παράλληλα, προστίθεται, αναμένεται να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, τις συνεχιζόμενες απειλές που δέχεται η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής οι οποίες υπονομεύουν την ειρήνη και σταθερότητα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Κάιρο ο Υπουργός Άμυνας θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογο του και σε διμερές επίπεδο, προκειμένου να αξιολογηθεί η πορεία της συνεργασίας των δύο χωρών και να συζητηθούν τρόποι για περαιτέρω ενίσχυση της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βλέπει πραξικόπημα για τη σύλληψή Ιμάμογλου η αντιπολίτευση-Με απαγόρευση συγκεντρώσεων απαντά ο Ερντογάν
Κρούσμα ιλαράς σε βρέφος-Σταθερή η κατάσταση της υγείας του
Ο διορισμός προσωπικού απεσταλμένου καθορίζει τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό-«Χθες ήταν η απαρχή»
Στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος-Ενημερώνει για το Κυπριακό τους ευρωπαίους ηγέτες
Στις φλόγες τρεις οικίες στην επαρχία Λεμεσού-Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές
Συνελήφθη ο Εκρέμ Ιμάμογλου-«Δεν θα υποκύψω»
Σέντρα στη Βουλή για το Νομοσχέδιο για την βία στα γήπεδα-Επίκειται... στενό μαρκάρισμα σε Χαρτσιώτη
Ψάχνουν αντίδοτο για τις συνταγές φαρμάκων-Τρέχουν να καλύψουν τις στρεβλώσεις στη Νομοθεσία
Ζητά έρευνα για τις καταγγελίες περί pushback η Ύπατη Αρμοστεία-Συνεχίζεται η επιχείρηση για εντοπισμό αγνοουμένων
Πιο ευάλωτοι στην μηνιγγίτιδα βρέφη και έφηβοι-Λιγότερο μεταδοτική η μορφή των περιστατικών στην Κύπρο