Εξέφρασε βούληση για εμβάθυνση των σχέσεων με τις Φιλιππίνες ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την βούληση της Κύπρου να ενισχύσει περαιτέρω τη διμερή συνεργασία με τις Φιλιππίνες σε ένα ευρύ φάσμα τομέων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, μιλώντας σε δεξίωση με την ευκαιρία της 124ης επετείου της Ανεξαρτησίας των Φιλιππίνων, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος είπε ότι ο σημερινός εορτασμός μας δίνει άλλη μια ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε τις άριστες σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Φιλιππίνων που αναπτύσσονται σταθερά από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων στις 6 Μαρτίου 1980.

«Να είστε επίσης βέβαιοι ότι η Κύπρος παραμένει σταθερός υποστηρικτής για την προώθηση των σχέσεων μεταξύ της ΕΕ και των Φιλιππίνων», είπε ο Πρόεδρος.

Σημείωσε ότι η ενεργός κοινότητα των Φιλιππινέζων στην Κύπρο αποτελεί τη μεγαλύτερη ξένη κοινότητα στο νησί η οποία εμπλουτίζει το πολιτισμικό φάσμα της κυπριακής κοινωνίας.

Κλείνοντας, είπε ότι τόσο η Κυβέρνηση όσο και ο ίδιος προσωπικά «θα στεκόμαστε πάντοτε στο πλευρό σας και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το παν για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι υπήκοοι των Φιλιππίνων την Κύπρο θα τυγχάνουν της στήριξης και της απαραίτητης βοήθειας, ώστε να απολαμβάνουν την κυπριακή φιλοξενία».

Δειτε Επισης

Οι δαίμονες της ΕΔΕΚ, η επιβολή ατζέντας στον Αναστασίου και η απομάκρυνση του στόχου επανένταξης
ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου
Τσαλαπατά το Κυπριακό για να κάνει «προεκλογική» ο Τατάρ-Ανεβάζει την ένταση της μουρμούρας συνεχώς
Με Μορφάκη Σολομωνίδη, Πάμπο Χριστοδούλου και Ανδρέα Σιήκκη ολοκληρώθηκε η ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ
Στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ αναφέρθηκε ο ΠτΔ σε γεύμα Πολωνού Πρέσβη
Προσπαθεί να τα μαζέψει η Βρετανία-«Δεν είναι νομοσχέδιο η πρόταση για απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα»
Ε. Τατάρ: Συνεχίζονται οι προσπάθειες ένταξη στην «Ασιατική Λίγκα» στο ποδόσφαιρο