Κατήγγειλαν τον Διευθυντή της Αγγλικής Σχολής για σεξιστική συμπεριφορά στην Επ. Διοικήσεως

Να λάβει «πολύ σοβαρά» υπόψη την παρέμβαση της Επιτρόπου Διοικήσεως στο θέμα καταγγελιών για εκφοβισμό των μελών της «και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων», καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής, η  Οργάνωση Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής (ESSA), η οποία εκφράζει την «ανησυχία» της σε σχέση με τις εξελίξεις στη Σχολή.

Σε ανακοίνωση, η ESSA αναφέρει ότι θεωρούν πως είναι «προς τη σωστή κατεύθυνση» η απόφαση του Εφόρου Συντεχνιών να παραπέμψει την καταγγελία τους στο Γενικό Εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση, με ενδεχόμενο την ποινική δίωξη του Διευθυντή της Σχολής.

Υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση ότι η Οργάνωση είχε καταγγείλει στον Έφορο Συντεχνιών τον Διευθυντή της Σχολής για εκφοβισμό των μελών της, τον Οκτώβριο του 2021. Η καταγγελία, αναφέρεται, έγινε μετά την αποστολή επιστολής από τον Διευθυντή στα μέλη της Συντεχνίας, αποκαλώντας «παράνομη» την αυθόρμητη στάση εργασίας που είχαν εξαγγείλει και απειλώντας με λήψη πειθαρχικών μέτρων σε περίπτωση συμμετοχής τους σε απεργιακές δράσεις.

«Αν το Διοικητικό Συμβούλιο διοικούσε δίκαια τη Σχολή, θα έθετε σε διαθεσιμότητα τον Διευθυντή μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της καταγγελίας από τον Γενικό Εισαγγελέα. Δυστυχώς, όμως, στη Σχολή μόνο οι συνδικαλιστές τίθενται σε διαθεσιμότητα για τη συνδικαλιστική τους δράση,» αναφέρει η Οργάνωση.

Αναφέρεται ακόμη, μεταξύ άλλων, ότι «μια σημαντική επίσης χτεσινή (17/06/2022) εξέλιξη» είναι η επιστολή της Επιτρόπου Διοικήσεως προς το Διοικητικό Συμβούλιο, με κοινοποίηση στην ESSA και στο καταγγέλλον πρόσωπο, τη Γραμματέα της Συντεχνίας. Η νέα καταγγελία της οφειλόταν στην πειθαρχική έρευνα που θα αρχίσει εναντίον της, με κύριο σημείο αυτής της έρευνας να είναι η καταγγελία του Διευθυντή στην Επίτροπο για σεξιστική συμπεριφορά απέναντί της, προστίθεται, με την Οργάνωση να υπενθυμίζει «πως ακόμη μία γυναίκα συνδικαλίστρια θα περάσει από πειθαρχική διαδικασία για τον ίδιο λόγο.»

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ο Διευθυντής φέρεται να κάλεσε μόνο τις γυναίκες μέλη του προσωπικού και όχι τους άνδρες, ώστε να καταθέσουν τα όσα γνώριζαν σχετικά με την υπόθεση επιστολής που στάλθηκε προς του γονείς μαθητών τον Οκτώβριο του 2021.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Επίτροπος δηλώνει απερίφραστα, πως τα πρόσωπα που ασκούν το δικαίωμά τους να ζητήσουν την εξωδικαστική παρέμβαση τής Επιτρόπου Διοικήσεως, προστατεύονται από την οικεία νομοθεσία και συγκεκριμένα από το άρθρο 11, όπου προβλέπονται ποινές φυλάκισης ή προστίμου ή και οι δύο ποινές για όποιο πρόσωπο την παραβιάζει.

«Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη την παρέμβαση της Επιτρόπου Διοικήσεως και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, σύμφωνα με τους όρους εντολής τού διορισμού τους από το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αλληλεγγύη στις εκπαιδευτικούς συνδικαλίστριες της Αγγλικής Σχολής από την Επιτροπή Αγώνα Καθηγητών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης

Την αλληλεγγύη της στις εκπαιδευτικούς συνδικαλίστριες της Αγγλικής Σχολής εκφράζει η Επιτροπή Αγώνα Καθηγητών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, η οποία αποτελείται, σύμφωνα με ανακοίνωση της, από εκπαιδευτικούς «από όλο το φάσμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης».

Εκφράζεται η θέση ότι «παρά τις προφάσεις της διοίκησης της σχολής, ο πραγματικός λόγος της πειθαρχικής δίωξης είναι η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και η επιβολή των αυταρχικών αποφάσεων της διεύθυνσης χωρίς καμιά διαβούλευση με τους εκπαιδευτικούς». Παράλληλα, η επιτροπή υποστηρίζει ότι «ένα άλλο κίνητρο είναι το χτύπημα της συντεχνίας, δίνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι συνδικαλιστές θα στοχοποιούνται και μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους».

Αναφέρεται επίσης, μεταξύ άλλων, ότι «όλοι οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, τόσο των δημοσίων όσο και των ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων, πρέπει να σταθούμε δίπλα στους συναδέλφους μας της Αγγλικής Σχολής. Όλες οι συντεχνίες,  οι μαζικοί φορείς, και, κυρίως, οι γονείς και μαθητές, πρέπει να σταθούν δίπλα στην συντεχνία του σχολείου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παρουσίασε το Συνήγορο του Ασθενή ο Δαμιανός-Πυρ ομαδόν για έλλειψη διαβούλευσης
Στήριξη των επαγγελματιών υγείας για την ψυχική τους υγεία ζητά η ΠΑΣΥΝΟ
Πλησιάζει τον στόχο του 50-50 ο Πρόεδρος σε δημόσια αξιώματα-«Ψηλά στις προτεραιότητες η ισότητα των φύλων»
Συνεχίζονται οι εκκενώσεις στο Λίβανο μέσω Κύπρου-Φθάνουν δώδεκα πτήσεις από το Ισραήλ
Σε τροχιά υλοποίησης η Ψηφιακή Ταυτότητα-«Η νομοθεσία μας είναι έτοιμη»
Πάνω από τριάντα χιλιάδες παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στην Κύπρο
Ζητά στήριξη των νοσηλευτών ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας ψυχικής υγείας η ΠΑΣΥΝΟ
Η θυματοποίηση γυναικών το 1974-«Έπρεπε να ξύσουμε τις πληγές γιατί μόνο έτσι μπορούμε να τις γιατρέψουμε»
Παρέλαβε επαναχρησιμοποιούμενα παγούρια το Υ. Γεωργίας-Στόχος το Zero Waste to Landfill
Η πρώτη αντίδραση του Ντέμη Χασάμπη για τη βράβευσή του-Ο σχεδιαστής video games, που έλαβε Νόμπελ Χημείας