ΒΙΝΤΕΟ: Μαίνεται μεγάλη φωτιά στην Εύβοια-Εκκενώθηκε το χωριό Κρεμαστός

Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στην Γαία και στο Κρεμαστό Ευβοίας, στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μεγάλη φωτιά στον Κρεμαστό Εύβοιας-Οι δυνατοί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο πυρόσβεσης

Συνολικά επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά, καθώς το δύσβατο σημείο όπου μαίνεται και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων. Ωστόσο, όπως τονίζει η Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται οικισμοί. Ακόμη, για να αντιμετωπιστεί δραστικότερα η φωτιά, τα εναέρια μέσα αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω με άλλα δύο αεροσκάφη.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) θα μεταβεί για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

 

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας ο Γιώργος Κελαϊδίτης μιλώντας στο evima.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά πως, «σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η φωτιά στο χωριό Κρεμαστός και από κοινού με τον διοικητή της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και τον αντιδήμαρχο εξετάζουμε σχέδιο εκκένωσης του χωριού καθώς η φωτιά κινείται προς τα πρώτα σπίτια και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί».

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το χωριό Κρεμαστός καθώς η φωτιά μαίνεται και πλησιάζει τα πρώτα σπίτια.

Στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του Κρεμαστού Ευβοίας προκειμένου να εκκενώσουν για προληπτικούς λόγους το χωριό και να κατευθυνθούν προς την περιοχή Τραχήλι. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Κρεμαστό δήμου Κύμης- Αλιβερίου, εκκενώστε τώρα προς Τραχήλι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Στην Κωνσταντινούπολη αντί στην Άγκυρα βρέθηκαν Ολγκίν-Φιντάν (pic)
Ποινές με αναστολή και πρόστιμα σε πέντε νεαρούς το Δικαστήριο για την επίθεση εναντίον πετοσφαιριστών του Παφιακού
Επιμονή Τατάρ με τη πρότασή του για τα οδοφράγματα-Δεν δείχνει καμία πρόθεση για συμφωνία
Ποινές φυλάκισης με αναστολή σε δύο ανήλικους και 21χρονο για ληστεία και επίθεση σε ντελιβερά
Προφυλακίστηκε η ψυχίατρος που έκανε ντελίβερι ναρκωτικών μέχρι και με ασθενοφόρο-Τι ισχυρίστηκε
Καίει Γιαννάκη το πανεπιστήμιο των ΗΠΑ-«Δεν έλαβε ποτέ πτυχίο, παρακολούθησε κάποια μαθήματα»
Συμφωνήθηκε νέος γύρος ανταλλαγής αιχμαλώτων κατά τις συνομιλίες «εξπρές» Ρωσίας με Ουκρανία
Νέος γύρος ερευνών στην Πορτογαλία για την Μαντλίν ΜακΚαν-Θα ψάξουν τυχόν ίχνη του σώματός της
Μειωμένη παροχή νερού την Τρίτη στα υποστατικά του δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας
Εξερράγη το ηφαίστειο της Αίτνας-Σύννεφα τέφρας στον ουρανό, τουρίστες έτρεχαν να σωθούν (live εικόνα)