Με νέες απειλές επανήλθε ο Ερντογάν-Κάλεσε την Ελλάδα «να προσέχει από εδώ και πέρα»

Μπορεί η ελληνική πλευρά να απαντά με ασπίδα το δίκαιο στην τουρκική ρητορίκη, όμως ο Τούρκος Πρόεδρος δείχνει να μην έχει καμία πρόθεση να κάνει πίσω. Αφού εξαπέλυσε νέες προσβολές κατά του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντάς τον, ουσιαστικά, μη τίμιο, εξαπέλυσε και νέες απειλές, καλώντας την Ελλάδα να προσέχει από εδώ και πέρα.

Σύμφωνα με το in.gr, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ρωτήθηκε για το θέμα των ελληνικών νησιών -η Άγκυρα το τελευταίο διάστημα θέτει διαρκώς ζήτημα αποστρατιωτικοποίησής τους- και είπε: «Δεν αστειεύομαι! Μιλάω πολύ σοβαρά!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέες τουρκικές προκλήσεις-Παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Χαρδαλιά

Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε και πάλι προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αποκαλώντας τον επί της ουσίας ανέντιμο: «Έχουμε πει ότι δεν θα ξανασυναντηθούμε μαζί τους αν δεν υπάρχει ένας τίμιος πολιτικός». 

Όπως επανέλαβε, δε, «έχουμε τελειώσει με τις συνεδριάσεις του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου και δεν θα πραγματοποιήσουμε συνάντηση σε αυτό το επίπεδο φέτος. Δεν μπορεί να υπάρξει πιο ξεκάθαρη αντίδραση γι’ αυτό». Μάλιστα, ο Ερντογάν κάλεσε την Ελλάδα «να προσέχει από εδώ και πέρα».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, κατά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για τη διαχείριση όπως είπε, «της ελληνικής κυβέρνησης στην τουρκική ρητορική, η οποία είναι τέτοια που αποδυναμώνει και εξουδετερώνει τους στόχους που κάποιοι με αναθεωρητικές σκέψεις έχουν».

Το διεθνές δίκαιο, πρόσθεσε, είναι η προστασία μας και βεβαίως οι συμμαχίες και η παρουσία μας στην ΕΕ. «Αυτό που είμαι βέβαιος ότι θα μας απασχολήσει στον Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο θα στείλει ακόμα πιο ηχηρά μηνύματα για αποφυγή των προκλήσεων από τον οποιονδήποτε που αμφισβητεί την κυριαρχία και την ακεραιότητα Κύπρου και Ελλάδας».

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η άμυνα μας «είναι το διεθνές δίκαιο, οι συμμαχίες και η ευρωπαϊκή οικογένεια και με ψυχραιμία θα αντιπαρερχόμαστε πάντα οποιαδήποτε ρητορική ξεφεύγει από τους κανόνες τις διπλωματικής τακτικής. Εκτιμώ ότι αυτή η προσέγγιση μας είναι ορθή και σύντομα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σε πιο ήρεμα νερά, κρατώντας πάντα ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας».

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μηνύματα απόλυτου συντονισμού έστειλαν Αναστασιάδης-Μητσοτάκης

 

Δειτε Επισης

Τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο Εστία-Ετοιμότητα Κύπρο για παροχή βοήθειας σε πολίτες τρίτων χωρών
Παγκόσμιος συναγερμός για την επίθεση στο Ισραήλ-Οι συνέπειες του χτυπήματος και ο φόβος της επόμενης ημέρας
Πώς θα απαντήσει το Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν-Γιατί δεν ήθελε να αιφνιδιάσει η Τεχεράνη
Ο χάρτης με τα πυραυλικά χτυπήματα του Ιράν στο Ισραήλ
Δεν υπάρχει επίσημο αίτημα για ενεργοποίηση του σχεδίου Εστία-Σε εγρήγορση η Κυβέρνηση
Εκτροπή προς Κύπρο για έντεκα πτήσεις με προορισμό το Τελ Αβίβ λόγω της πυραυλικής επίθεσης
Συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας ο ΠτΔ λόγω της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Στην πρίζα ξανά οι Κεντρικές Φυλακές-Χάθηκε ασύρματος από την πτέρυγα υψίστης ασφαλείας
Απελευθερώθηκε αλλά δεν ασκεί τη δικηγορία-Παραδίδει την ταυτότητά του ο Απόστολος Λύτρας
Έκανε σύντομο απολογισμό και έθεσε νέους στόχους στο διάγγελμά του για την Ανεξαρτησία ο ΠτΔ