«To ταξίδι 20 χρόνια με πολλαπλή σκλήρυνση»-Βιωματική διάλεξη από τη Μαριάννα Παφίτη

«Το ταξίδι 20 χρόνια με πολλαπλή σκλήρυνση». Έτσι αποφάσισε να ονοματίσει την βιωματική διάλεξη, την οποία θα πραγματοποιήσει η πρόεδρος της οργάνωσης «Νεόφυτος», Μαριάννα Παφίτη.

Η κα. Παφίτη, κατά τη διάρκεια της διάλεξης, θα μιλήσει για τις εμπειρίες μισής ζωής και θα μοιραστεί όλα όσα κέρδισε από την εμπειρία της ασθένειας και της αναπηρίας. «Η αλήθεια είναι ότι κέρδισα πολλά πολύτιμα για την ψυχή μου. Eπέλεξα να το κάνω αυτό τη μέρα των γενεθλίων μου διότι κάθε χρόνο, την ίδια περίοδο, προβαίνω σε έναν απολογισμό ζωής και φέτος αποφάσισα να τον μοιραστώ μαζί σας», ανέφερε στον REPORTER.

Πρόσθεσε πως το ταξίδι δεν ολοκληρώθηκε, αλλά βρίσκεται στα μισά του δρόμου. «Μα είναι, πλέον, ξεκάθαρο σε μένα, τι άλλο πρέπει να περιλάβει σε επίπεδο αγώνα διεκδίκησης δικαιωμάτων. Θέλω να εξηγήσω στον κόσμο πώς καταφέραμε, εγώ και οι άνθρωποι που αγαπώ, να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο συμπερίληψής μου, πώς καταφέραμε να ανακτήσω χαμένες, εξαιτίας της ασθένειας και της αναπηρίας, αγαπημένες μου δραστηριότητες».

Η κα. Παφίτη, ουσιαστικά, μέσα από αυτή τη βιωματική διάλεξη, θέλει να μοιραστεί με όλους εκείνα που ήθελε να είναι αυτονόητα για τους ανθρώπους με αναπηρία, λόγω χρόνιας ασθένειας.

«Βαθιά μέσα μου πιστεύω ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν εκπροσωπούνται, πιστεύω ότι είναι παραγκωνισμένοι και στιγματισμένοι, μάλλον δεν αντιλαμβανόμαστε ότι οι άνθρωποι αυτοί κουβαλούν έναν πλούτο που θα μπορούσαμε, ως κοινωνία, να τον αξιοποιήσουμε πολλαπλώς για να γίνουμε καλύτεροι».

Η κα. Παφίτη τόνισε πως κατά τη διάρκεια της διάλεξης επιφυλάσσεται και μία μικρή έκπληξη για τους παρευρισκόμενους. «Αφορά τα θεατρικά δρώμενα της Οργάνωσης Πολιτισμού Αναπηρίας Νεόφυτος και την επίσημη παρουσίαση της καινούριας πρωταγωνίστριας των έργων μας. Θα ήτανε ματαιόδοξο εάν πίστευε κανείς ότι θα συνέχιζα να υπάρχω μόνη στη θεατρική σκηνή της Νεόφυτος».

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα ξεκινήσει με αυτή τη μικρή αλλά υπέροχη έκπληξη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή, στο @ARTos Cultural & Research House, η ώρα 20:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς μια υπόσχεση έδωσε ελπίδα σε άτομα που είναι κλεισμένα στο σπίτι

Δειτε Επισης

Παρουσίασε το Συνήγορο του Ασθενή ο Δαμιανός-Πυρ ομαδόν για έλλειψη διαβούλευσης
Στήριξη των επαγγελματιών υγείας για την ψυχική τους υγεία ζητά η ΠΑΣΥΝΟ
Πλησιάζει τον στόχο του 50-50 ο Πρόεδρος σε δημόσια αξιώματα-«Ψηλά στις προτεραιότητες η ισότητα των φύλων»
Συνεχίζονται οι εκκενώσεις στο Λίβανο μέσω Κύπρου-Φθάνουν δώδεκα πτήσεις από το Ισραήλ
Σε τροχιά υλοποίησης η Ψηφιακή Ταυτότητα-«Η νομοθεσία μας είναι έτοιμη»
Πάνω από τριάντα χιλιάδες παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στην Κύπρο
Ζητά στήριξη των νοσηλευτών ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας ψυχικής υγείας η ΠΑΣΥΝΟ
Η θυματοποίηση γυναικών το 1974-«Έπρεπε να ξύσουμε τις πληγές γιατί μόνο έτσι μπορούμε να τις γιατρέψουμε»
Παρέλαβε επαναχρησιμοποιούμενα παγούρια το Υ. Γεωργίας-Στόχος το Zero Waste to Landfill
Η πρώτη αντίδραση του Ντέμη Χασάμπη για τη βράβευσή του-Ο σχεδιαστής video games, που έλαβε Νόμπελ Χημείας