Απαντά στους Τούρκους ο Χαρδαλιάς-«Πάντοτε θα είμαστε εδώ...»

"Τριάντα χρόνια μετά τον άδικο χαμό του ήρωα αξιωματικού, η καθημερινότητα στις ελληνικές θάλασσες, στους ελληνικούς ουρανούς δεν έχει διαφοροποιηθεί. Πάντοτε όμως θα είμαστε εδώ! Πάντοτε θα υπάρχει το αδιαπέραστο τείχος, που έχουν οικοδομήσει οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, με την καθολική στήριξη του ελληνικού λαού. Πάντοτε θα υπάρχει η αδάμαστη θέληση και η αποφασιστικότητα, που μπορούν να πηγάζουν από μια μόνο ψυχή, την ελληνική. Και αυτό δεν αλλάζει".

Αυτό διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς από τον Άγιο Ευστράτιο, απαντώντας στις προκλήσεις της Άγκυρας μετά την παρενόχληση που δέχθηκε το ελικόπτερο με το οποίο επέβαινε στο νησί.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς παρέστη ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στις ετήσιες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον πεσόντα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Ήρωα Υποσμηναγό (Ι) Νικόλαο Σιαλμά που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του μνημείου του, στο ακριτικό νησί.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργάνωσαν το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και ο ομώνυμος δήμος. Ο Νικόλαος Σιαλμάς γεννήθηκε το 1965 στο Θέρμο Αιτωλοα­καρ­νανίας. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1984 και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1988 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού. Έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στη θαλάσσια περιοχή νοτίως του Αγίου Ευστρατίου, κατά τη διάρκεια αποστολής αναχαιτίσεως τουρ­κι­­κών αεροσκαφών, χειριζόμενος αεροσκάφος F-1CG της 342 μοίρας Παντός Καιρού της 114 Πτέρυγας Μάχης (Τανάγρα), στις 18 Ιουνίου 1992.

Η τουρκική παρενόχληση

Νωρίτερα, μία ακόμη τουρκική πρόκληση σημειώθηκε στον εθνικό εναέριο χώρο καθώς η Τουρκία παρενόχλησε μέσω ασυρμάτου το ελικόπτερο που μετέφερε στον Άη Στράτη τον υφυπουργό Άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέες τουρκικές προκλήσεις-Παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Χαρδαλιά

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ο Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον αρχηγό της αεροπορίας μετέβαιναν στον Άγιο Ευστράτιο όταν τους έστειλαν ένα μήνυμα που έλεγε ότι το ελικόπτερο βρίσκεται σε τουρκικό εναέριο χώρο. Οι χειριστές αδιαφόρησαν και συνέχισαν κανονικά την πορεία τους

Σημειώνεται ότι η περιοχή ελέγχεται από το FIR της Αθήνας ενώ τέτοιου τύπου παρενοχλήσεις γίνονται συστηματικά από την Τουρκία. Ωστόσο, αυτές οι παρενοχλήσεις δεν αλλάζουν τον τρόπο που λειτουργούν τα πληρώματα των ελληνικών ελικοπτέρων και των αεροσκαφών.

Πηγή: thetoc

Δειτε Επισης

Τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο Εστία-Ετοιμότητα Κύπρο για παροχή βοήθειας σε πολίτες τρίτων χωρών
Παγκόσμιος συναγερμός για την επίθεση στο Ισραήλ-Οι συνέπειες του χτυπήματος και ο φόβος της επόμενης ημέρας
Πώς θα απαντήσει το Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν-Γιατί δεν ήθελε να αιφνιδιάσει η Τεχεράνη
Ο χάρτης με τα πυραυλικά χτυπήματα του Ιράν στο Ισραήλ
Δεν υπάρχει επίσημο αίτημα για ενεργοποίηση του σχεδίου Εστία-Σε εγρήγορση η Κυβέρνηση
Εκτροπή προς Κύπρο για έντεκα πτήσεις με προορισμό το Τελ Αβίβ λόγω της πυραυλικής επίθεσης
Συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας ο ΠτΔ λόγω της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Στην πρίζα ξανά οι Κεντρικές Φυλακές-Χάθηκε ασύρματος από την πτέρυγα υψίστης ασφαλείας
Απελευθερώθηκε αλλά δεν ασκεί τη δικηγορία-Παραδίδει την ταυτότητά του ο Απόστολος Λύτρας
Έκανε σύντομο απολογισμό και έθεσε νέους στόχους στο διάγγελμά του για την Ανεξαρτησία ο ΠτΔ