Οργή Αναστασιάδη για Τσαβούσογλου-«Ο σφετερισμός γι΄αυτους είναι 2-3 κρεβατάκια»

Έντονος και ιδιαίτερα δηκτικός, εμφανίσθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε σχέση με τις νέες απειλές των Τούρκων και τα τετελεσμένα που δημιουργούνται στην Αμμόχωστο, ενώ απάντησε στα όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της παράνομης επίσκεψης του στα κατεχόμενα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Κληθείς να εξηγήσει, πως θα απαντήσει η Λευκωσία στην επιθετική ρητορική των Τούρκων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε πως ο μόνος δρόμος για την Κυπριακή Δημοκρατία, είναι να απαντήσει μέσω του διεθνούς δικαίου και των διπλωματικών ενεργειών, τονίζοντας την ίδια ώρα πως δεν πρέπει να παρασυρθούμε από την αναθεωρητική ρητορική που υιοθετεί ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν και οι συνεργάτες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εμμένει για αναγνώριση της «κυριαρχίας» του ψευδοκράτους ο Τατάρ

«Όλα όσα παρακολουθείτε αντιβαίνουν του διεθνούς δικαίου, αντιβαίνουν του Χάρτη των ΗΕ, επικαλούνται το διεθνές δίκαιο ωσάν να ήταν τα ΗΕ. Παρά ταύτα αρνούνται όταν τους εισηγούμεθα ότι υπάρχουν οι τρόποι αντιμετώπισης του θέματος μέσα από συνδιαβούλευση, παραδείγματος χάρη, για την ΑΟΖ, μια απαράδεκτη συμπεριφορά, ερμηνεύουν το διεθνές δίκαιο κατά το δοκούν», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών ότι οι Ελληνοκύπριοι κάνουν θέμα «για δυο-τρία κρεβατάκια στην Αμμόχωστο», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «για τον ίδιο ο σφετερισμός περιουσιών είναι θέμα δυο-τριών κρεβατιών. Είχαν μόλις το 14% της ιδιοκτησίας ακίνητης περιουσίας και κατέχουν το 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχουν το θράσος να αναφέρονται σε δύο-τρία κρεβατάκια. Είναι το άκρον άωτον ακριβώς αυτού που λέμε αναθεωρητισμός. Μιας μεγαλοϊδέας, η οποία δεν εδράζεται παρά στις πολιτικές ανάγκες του Προέδρου της Τουρκίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Μέση Ανατολή: Οικονομικές επιπτώσεις, Τουρκία και μεταναστευτικό
Παλεύουν για ισχυρά ψηφοδέλτια Ευρωεκλογών τα κόμματα-Η ονοματολογία και πότε θα ληφθούν αποφάσεις
Χριστοδουλίδης: Ανωμαλία και λάθος ο διαχωρισμός των κοινοτήτων του Ακάμα για την ΤΑ
Επισκόπηση οδικού δικτύου στον Ακάμα και αποκατάσταση οικοτόπων ανακοίνωσε ο Πρόεδρος
Στην υπηρεσία των πολιτών ο Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS
Χριστοδουλίδης: Στις πρωταρχικές μας έγνοιες η ανάπτυξη της υπαίθρου
Συμφωνία για την πρώτη νομοθεσία στον κόσμο για την τεχνητή νοημοσύνη στην ΕΕ
Χαραλαμπίδου: Σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία η διαφθορά
Πρώτα ανακοινώσεις και μετά η κάθοδος της Ανγκέλα στην Κύπρο-Ετοιμότητα ΠτΔ για επανέναρξη συνομιλιών
Καλεί σε συνεργασία τα κόμματα ο Πρόεδρος-«Να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις»