Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για τα εφημερεύοντα ιατρεία ο Χατζηπαντέλας

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, μετά τις εξελίξεις που προέκυψαν αναφορικά με τα εφημερεύοντα ιατρεία και την συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) και εμπλεκόμενοι φορείς.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 9:30 το πρωί, στο Υπουργείο Υγείας, και σ΄αυτή θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του ΟΑΥ, του ΟΚΥπΥ, των εταιρειών προσωπικών ιατρών, του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και συντεχνιών των γιατρών.

Υπενθυμίζεται πως μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες έπειτα από την εξαγγελία των γιατρών για τρίωρη στάση εργασίας, αποφασίστηκε η αναστολή της. Μιλώντας στον REPORTER, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), Σωτήρης Κούμας, σημείωσε πως, ως αποτέλεσμα της συνάντησης που είχαν, η τρίωρη στάση εργασίας αναστέλλεται και θα ακολουθήσει ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση οι εμπλεκόμενοι εξέφρασαν κοινή θέση για την ανάγκη λειτουργίας των εφημερευόντων ιατρείων, ωστόσο λόγω των ζητημάτων που προέκυψαν μετά τη δημοσιοποίηση της εγκυκλίου, αποφάσισαν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η αναβολή της ημερομηνίας έναρξης των εφημερευόντων ιατρείων μέχρι αρχές Ιουλίου, σε συνεννόηση με τον Υπουργό Υγείας, όπως επίσης και ο διορισμός συμβουλευτικής επιτροπής για εξέταση των θεμάτων που απασχολούν τους εμπλεκόμενους.

Σημειώνεται ότι η διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών έγκειται στο γεγονός πως, όπως καταγγέλλει η πλευρά των γιατρών, δεν υπήρξε επαρκής διαβούλευση μαζί τους. Παρόλο που οι γιατροί δεν διαφωνούν με το προτεινόμενο σύστημα εφημεριών, φαίνεται να διατηρούν ενστάσεις αναφορικά με τον τρόπο εφαρμογής του, ενώ αγκάθι αποτελεί και η χρήση υποδομών του ΟΚΥπΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Κυκλοφορούσε φορτωμένος κροτίδες-Χειροπέδες σε 18χρονο στη Λεμεσό (pic)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λευκωσία
Απουσιάζει από το σπίτι της η 29χρονη Κατερίνα-Έκκληση της Αστυνομία προς το κοινό
Ενεπλάκησαν σε τροχαίο και εγκατέλειψαν την σκηνή-Άφησαν αβοήθητο τραυματία
Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία