Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για τα εφημερεύοντα ιατρεία ο Χατζηπαντέλας

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, μετά τις εξελίξεις που προέκυψαν αναφορικά με τα εφημερεύοντα ιατρεία και την συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) και εμπλεκόμενοι φορείς.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 9:30 το πρωί, στο Υπουργείο Υγείας, και σ΄αυτή θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του ΟΑΥ, του ΟΚΥπΥ, των εταιρειών προσωπικών ιατρών, του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και συντεχνιών των γιατρών.

Υπενθυμίζεται πως μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες έπειτα από την εξαγγελία των γιατρών για τρίωρη στάση εργασίας, αποφασίστηκε η αναστολή της. Μιλώντας στον REPORTER, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), Σωτήρης Κούμας, σημείωσε πως, ως αποτέλεσμα της συνάντησης που είχαν, η τρίωρη στάση εργασίας αναστέλλεται και θα ακολουθήσει ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση οι εμπλεκόμενοι εξέφρασαν κοινή θέση για την ανάγκη λειτουργίας των εφημερευόντων ιατρείων, ωστόσο λόγω των ζητημάτων που προέκυψαν μετά τη δημοσιοποίηση της εγκυκλίου, αποφάσισαν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η αναβολή της ημερομηνίας έναρξης των εφημερευόντων ιατρείων μέχρι αρχές Ιουλίου, σε συνεννόηση με τον Υπουργό Υγείας, όπως επίσης και ο διορισμός συμβουλευτικής επιτροπής για εξέταση των θεμάτων που απασχολούν τους εμπλεκόμενους.

Σημειώνεται ότι η διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών έγκειται στο γεγονός πως, όπως καταγγέλλει η πλευρά των γιατρών, δεν υπήρξε επαρκής διαβούλευση μαζί τους. Παρόλο που οι γιατροί δεν διαφωνούν με το προτεινόμενο σύστημα εφημεριών, φαίνεται να διατηρούν ενστάσεις αναφορικά με τον τρόπο εφαρμογής του, ενώ αγκάθι αποτελεί και η χρήση υποδομών του ΟΚΥπΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καλεί σε μαζική συμμετοχή στη διαμαρτυρία η Ισότητα-«Η ανοχή μας στη δουλοπρέπεια πρέπει να σταματήσει»
Επαφές Δημάρχου Αμμοχώστου σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη
Στην Εσθονία η Υπουργός Υγείας για συναντήσεις που διοργανώνει ο ΠΟΥ
Το καλοκαίρι του 2024 τίθεται σε εφαρμογή το «e-kalathi»-Ποια προϊόντα θα επιλεγούν
Παραμένει συννεφιασμένο το σκηνικό του καιρού-Αναμένονται χιόνια στο Τρόοδος
Με το σταγονόμετρο οι μειώσεις στις τιμές του κρέατος-Οι διακυμάνσεις στις τιμές
Κάθε σπίτι και ένας άρρωστος-Αυξημένα τα περιστατικά λοιμώξεων
Έξι αναφορές στον ΟΣΑΚ κατά ιατρικού προσωπικού σε ένα μήνα-Οργή για τον ασθενή που άφησαν σε αποθήκη
Κανονικά όλες οι σχολικές διαδρομές στη Λευκωσία τη Δευτέρα
Διαβεβαιώσεις αξιωματούχων για δράσεις που βελτιώνουν ποιότητα ζωής ηλικιωμένων