Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για τα εφημερεύοντα ιατρεία ο Χατζηπαντέλας

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, μετά τις εξελίξεις που προέκυψαν αναφορικά με τα εφημερεύοντα ιατρεία και την συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) και εμπλεκόμενοι φορείς.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 9:30 το πρωί, στο Υπουργείο Υγείας, και σ΄αυτή θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του ΟΑΥ, του ΟΚΥπΥ, των εταιρειών προσωπικών ιατρών, του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και συντεχνιών των γιατρών.

Υπενθυμίζεται πως μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες έπειτα από την εξαγγελία των γιατρών για τρίωρη στάση εργασίας, αποφασίστηκε η αναστολή της. Μιλώντας στον REPORTER, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), Σωτήρης Κούμας, σημείωσε πως, ως αποτέλεσμα της συνάντησης που είχαν, η τρίωρη στάση εργασίας αναστέλλεται και θα ακολουθήσει ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση οι εμπλεκόμενοι εξέφρασαν κοινή θέση για την ανάγκη λειτουργίας των εφημερευόντων ιατρείων, ωστόσο λόγω των ζητημάτων που προέκυψαν μετά τη δημοσιοποίηση της εγκυκλίου, αποφάσισαν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η αναβολή της ημερομηνίας έναρξης των εφημερευόντων ιατρείων μέχρι αρχές Ιουλίου, σε συνεννόηση με τον Υπουργό Υγείας, όπως επίσης και ο διορισμός συμβουλευτικής επιτροπής για εξέταση των θεμάτων που απασχολούν τους εμπλεκόμενους.

Σημειώνεται ότι η διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών έγκειται στο γεγονός πως, όπως καταγγέλλει η πλευρά των γιατρών, δεν υπήρξε επαρκής διαβούλευση μαζί τους. Παρόλο που οι γιατροί δεν διαφωνούν με το προτεινόμενο σύστημα εφημεριών, φαίνεται να διατηρούν ενστάσεις αναφορικά με τον τρόπο εφαρμογής του, ενώ αγκάθι αποτελεί και η χρήση υποδομών του ΟΚΥπΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αρχίζει προσπάθεια για ψήφισμα στο ΕK για αγνοούμενους-Κατατέθηκε κείμενο εργασίας
«Δεν θα εγκαταλείψουμε τα χαρακώματα»-Στο στόχαστρο της Άγκυρας η Τ/κ δημοσιογράφος Αϊσεμντέν Ακίν
Μείωση 12% στην τιμή του ρεύματος τον Νοέμβριο
Αποσύρονται καλλυντικά προϊόντα από τη ευρωπαϊκή αγορά
Νέα απάτη στο όνομα των Κυπριακών Ταχυδρομείων μέσω Facebook (pics)
Αυτές είναι οι δέκα επικίνδυνες οικοδομές στον Δήμο Λευκωσίας
Στους 3 βαθμoύς η θερμοκρασία στα ορεινά το βράδυ-Πιθανόν να σχηματιστεί παγετός
Πονοκέφαλος οι εκτεθειμένες σκαλωσιές οικοδομών- Στα σκαριά κάρτα εισόδου σε εργοτάξια
Στο προσκήνιο οι κανονισμοί λειτουργίας των σχολείων-«Η συντριπτική πλειοψηφία θέλει ενιαία εκπαίδευση»
Τι είναι ο Δάγκειος Πυρετός που προκάλεσε ανησυχία-Καθησυχάζουν οι αρμόδιοι