Ένταση στην «βουλή»-Τα έβαλε με στέλεχος του ΡΤΚ ο Τσαβούσογλου

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος πραγματοποίησε παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα, επιτέθηκε λεκτικά σε υψηλόβαθμο στέλεχος της τουρκοκυπριακής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Τσαβούσογλου κατηγόρησε εκπροσώπους της τ/κ αντιπολίτευσης με το πρόσχημα ότι «είναι στελέχη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ)».   

Ως γνωστόν, η Τουρκία χαρακτηρίζει το ΡΚΚ ως «τρομοκρατική οργάνωση». Η σχετική κατηγορία-λεκτική επίθεση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών έλαβε χώρα στα πλαίσια της συνάντησης του κ. Τσαβούσογλου με μέλη της «βουλής».                    

Όπως μεταδίδουν αντιπολιτευόμενα τ/κ μέσα ενημέρωσης, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επισκέφθηκε το «κοινοβούλιο», απευθύνθηκε στους «βουλευτές» που ανήκουν στο Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ) και ισχυρίστηκε ότι «υπάρχουν βουλευτές του ΡΚΚ ανάμεσά σας. Πηγαίνετε ρωτήστε την ‘πρεσβεία’ και θα σας δείξει τις φωτογραφίες στο αρχείο».

Σύμφωνα με τα τ/κ μέσα ενημέρωσης, η αντιπρόεδρος της «βουλής» και «βουλευτής» του ΡΛΚ, Φαζιλέτ Οζντένεφε, επεσήμανε στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών ότι το ΡΛΚ φέρει διαφορετική άποψη για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τη λύση, η οποία θα πρέπει να ληφθεί υπόψη. Ο κ. Τσαβούσογλου απαντώντας στην κ. Οζντένεφε ανάφερε ότι «όταν ο Πρόεδρός μου ήρθε σε αυτό το κοινοβούλιο, δεν ήρθατε στο Κοινοβούλιο και τον αγνοήσατε. Τώρα σας αγνοούμε εμείς». 

Μαζί με τις υπόλοιπες αποχρώσεις της Τουρκοκυπριακής Αριστεράς, το ΡΤΚ υποστηρίζει την προοπτική μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδιακής λύσης. Το κόμμα της τ/κ αντιπολίτευσης, το οποίο αντιτάσσεται επίσης στα βήματα της Άγκυρας και των εταίρων της στα κατεχόμενα σε ζητήματα δημοκρατίας και ελευθεριών, τον περασμένο Ιούλιο, μποϊκόταρε την ομιλία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν στη «βουλή».

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

«Σαφώς διακριτή» να είναι η πολιτική διαφήμιση-Τι προνοούν οι νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες
Στην Οικία του Διονύσου ξεναγήθηκε ο Ιταλός Πρόεδρος
Επικύρωσε αποφάσεις για τις εκλογές το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ-Ικανοποίηση για την ετοιμότητα της παράταξης
Μνημόνιο για τη μνήμη Ολοκαυτώματος υπέγραψαν Υπ. Παιδείας και άλλοι φορείς
Πρόταση Τορναρίτη για Ανοικτό Πανεπιστήμιο Δημοτών
Η κυπριακή Προεδρία της ΕΕ θα εστιάσει στην έμφυλη ισότητα
Αρχίζουν οι συζητήσεις για τη δημιουργία ηλιακού πάρκου στη Νεκρή Ζώνη, βάσει μελέτης της Κομισιόν
Πάνω από 50% μείωση τελών Υπηρεσίας Μέτρων και Σταθμών προωθεί η Βουλή
Πρόθεση της Ολγκίν να ταξιδέψει και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις εκτός από το Λονδίνο
Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής