Εμπρηστικός από τα κατεχόμενα ο Τσαβούσογλου-Καταλογίζει παιχνίδια στους Ε/κ

Σε ομιλία του σε μη κυβερνητικές οργανώσεις στη Λάπηθο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε πως «θα αξιολογήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις μαζί με τη διαπραγματευτική ομάδα. Γιατί η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί να ανασκευάσει και να πουλήσει τα θέματα που έφερε από παλιά ατζέντα, και προσπάθησε να θολώσει τις διαπραγματεύσεις, ως βήματα ή μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

«Η στάση μας είναι ξεκάθαρη, αλλά πάντα μιλάμε, διαβουλευόμαστε και αποφασίζουμε μαζί», ανέφερε.

Είπε ότι έχουν περάσει πολλές δυσκολίες αλλά βρίσκονται σε αλληλεγγύη με τους Τ/Κ, δίπλα - δίπλα. «Και η Δημοκρατία της Τουρκίας και το τουρκικό έθνος δεν άφησαν ποτέ μόνους τους Τουρκοκύπριους. Επομένως, θα τα ξεπεράσουμε, θα τα ξεπεράσουμε όλα. Το σημαντικό είναι να χαλάσουν τα σχέδια που έχουν στηθεί στην Κύπρο», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε ρόλο... πυροσβέστη ο Τσαβούσογλου, βλέπει Τ/κ οργανώσεις και Τατάρ

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι «διαπραγματευόμαστε για την ομοσπονδία εδώ και χρόνια, αλλά όπως γνωρίζετε, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ήθελε να μοιραστεί τίποτα μαζί σας, έτσι απέρριψαν όλα τα σχέδια, το σχέδιο Ανάν, όλα τα μοντέλα, όλες οι μελέτες που προέκυψαν σχετικά με την ομοσπονδία.

"Αναποδογύρισε το τραπέζι στο Κραν Μοντανά και ήμουν εκεί. Είπαμε ήδη πριν φύγουμε, διαπραγματευόμαστε για την ομοσπονδία για τελευταία φορά. Μετά από αυτό, υπάρχει κυριαρχική ισότητα, όχι πολιτική ισότητα. Η λύση των δύο κρατών λοιπόν. Δύο κράτη που θα ζήσουν δίπλα-δίπλα μπορούν να συνεργαστούν με κάθε τρόπο μεταξύ τους», σημείωσε.

«Εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι ειλικρινής και θέλει να δει τους Τουρκοκύπριους ως ίσους, θα αναγνωρίσει την πολιτική τουςς κυριαρχία και θα συνεργαστούμε», υποστήριξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Για το θέμα των υδρογονανθράκων, υποστήριξε ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά λέει ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα, αλλά όταν λέμε ‘ας συνεννοηθούμε’ για δίκαιη κατανομή, αρχίζει να λέει ίσως αργότερα και δεν προσεγγίζει καν αυτού του είδους τη συνεργασία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οικονομική ανάσα με αντάλλαγμα την παντοτινή φίμωση-Πνίγει τους Τ/κ ο Ερντογάν

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη-«Θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για οριστική λύση του Κυπριακού»
Το ΕΛΑΜ καταγγέλλει το Ηνωμένο Βασίλειο για έκδοση βίζας στο ψευδοκράτος
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου-Πρώτα συνάντηση διαπραγματευτών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα
Ο Οδυσσέας ως αναδυόμενη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στις αδυναμίες του συστήματος
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
«Πρωτόκολλο» για νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία υπογράφηκε στην Άγκυρα
«Ατυχείς και διχαστικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις συμβούλου Ερντογάν για Ουστέλ ο Τατάρ
Εισηγείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ο Σερντάρ Ντενκτάς