Χάθηκαν τα ίχνη ενός ακόμη ανήλικου… Έφυγε από το Hope of Children (pic)

Η Αστυνομία ζητά πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του MOHAMED OMAR ABDULLAHI, 16 ετών, από τη Σομαλία, ο οποίος απουσιάζει από τις 10/06/2022, από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία, που είναι το Hope of Children.

Ο 16χρονος περιγράφεται ως ύψους 1.75μ περίπου, λεπτής σωματικής διάπλασης, με καφέ μάτια και σγουρά καστανά μαλλιά.

Κατά την αναχώρησή του, φορούσε κοντό παντελόνι (παραλλαγή) πορτοκαλί φανέλα και γκρίζα αθλητικά παπούτσια.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λευκωσίας, στο τηλέφωνο 22-802222 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Υπενθυμίζεται πως οι Αρχές είχαν κάνει μπαλάκι ευθυνών το θέμα της εξαφάνισης των δεκατεσσάρων ασυνόδευτων ανηλίκων, που έφυγαν από τους χώρους διαμονής τους, από το 2015 μέχρι σήμερα, όταν κλήθηκαν στη Βουλή να δώσουν εξηγήσεις, μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας, πριν από περίπου τρεις μήνες.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνεδρίας της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας παραδέχονται ότι λειτουργούν ως κηδεμόνας αμέσως μετά την άφιξη ενός ανηλίκου στην Κύπρο, ωστόσο την τελευταία τριετία που πάρθηκε η απόφαση για άμεση μεταφορά όσων φθάνουν στην Κύπρο, είτε ενήλικων, είτε ανήλικων, μετακυλίζουν την ευθύνη στην Υπηρεσία Ασύλου που έχει την ευθύνη για το εν λόγω κέντρο.

Με τη σειρά του, ο Αρχηγός Αστυνομίας ενημέρωσε την Επιτροπή για τις ενέργειες που έκανε και κάνει η Αστυνομία για την εξαφάνιση ανηλίκων σημειώνοντας ότι οι ασυνόδευτοι έφυγαν από τρεις επαρχίες. Την Λευκωσίας, τη Λάρνακα και τη Λεμεσό, αλλά και από διάφορους χώρους όπου δεν υπάρχει 24ωρη επιτήρηση.

«Από το 2019 καταρτίστηκε πρωτόκολλο που αφορά όλα τα ελλείποντα και ποιοι είναι. Ο αγώνας για εντοπισμό τους είναι καθημερινός. Υπάρχει παιδί που έφυγε πέντε με δέκα φορές και επέστρεψε την επόμενη ημέρα».

Δειτε Επισης

Επανέρχεται ο Οδυσσέας για το κέντρο δεξιώσεων-«Ο Χριστοδουλίδης θεωρεί ότι η διαπλοκή δεν είναι σοβαρό θέμα;»
Eικοσιπέντε νεκροί από ισραηλινά πλήγματα σε αντίσκηνα εκτοπισμένων στη Γάζα
Κατέθεσε για Κράτος Μαφία και Αναστασιάδη ο Πρόεδρος-«Δεν έχω κάτι να πω, ό,τι ρωτήθηκα απάντησα»
Ώρες αγωνίας για τον 79χρονο Νικόλα Κούμουρου-Χάθηκαν τα ίχνη του από την οικία του (pic)
«Να βγάλετε την καρδιά μου να την βάλετε στο παιδί μου»-Ο σπαραγμός του πατέρα όταν χάνει το γιο του
ΒΙΝΤΕΟ: Στις φλόγες αποθήκη στον Άγιο Δομέτιο-Υπέστη εκτεταμένες ζημιές
Κόπηκε στα δύο η μοτοσικλέτα του άτυχου Άγγελου-Συγκλονισμός για τους τέσσερις νεκρούς από θανατηφόρα
Προσέκρουσε σε πάσσαλο της ΑΗΚ και ανατράπηκε το όχημά του-Επενέβη η Πυροσβεστική για απεγκλωβισμό
Χτύπησε γυναίκα και την έβαλε με βία στο όχημά του-Χειροπέδες σε 34χρονο για απαγωγή
Χειροπέδες σε ακόμη ένα 24χρονο για το όπλο και τις 370 κροτίδες σε σπίτι στη Λευκωσία