To κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης ΥΠΑΜ με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Η παράνομη κατοχή της Κύπρου και η αναζήτηση λύσης συζητήθηκε σε συνάντηση την Τρίτη μεταξύ του Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη και του Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρου, στη Νέα Υόρκη.

“Συζητήσαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης αναζήτησης μιας δίκαιης λύσης στην παράνομη κατοχή της Κύπρου και πώς η Ελληνοαμερικανική και Κυπριακή Αμερικανική κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να βοηθήσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο πέρασμα του χρόνου να μειώσει τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε ότι η δικαιοσύνη για την Κύπρο θα επικρατήσει”, δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Ελπιδοφόρος.  

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη Μιχάλης Φιρίλλας, ο Συνταγματάρχης Γεώργιος Ιωάννου, ο Αντισυνταγματάρχης Δημήτρης Κασίνης και ο Αντισυνταγματάρχης Δημήτρης Δημητρίου.

Δειτε Επισης

Αδιανόητο περιστατικό στην Ιταλία-Μετέφεραν βρέφος σε σακούλα για να το πουλήσουν
Πως η τεχνητή νοημοσύνη άλλαξε το οργανωμένο έγκλημα-Τι αναφέρεται σε έκθεση της Europol
Θέτει ζήτημα αντισυνταγματικότητας η Νομική Υπηρεσία για το σταθερό ποσό στις κοινότητας που γειτνιάζουν με Δεκέλεια
Νέα ανατροπή στην δίκη για Al Jazeera-Αναστολή κατηγοριών εναντίον Αντωνίου, αποσύρθηκαν δύο βασικοί μάρτυρες
Αστυνομικός ήθελε να κατεβεί υποψήφιος στις βουλευτικές αλλά τον «έκοψε» ο τότε Αρχηγός-Δικαιώθηκε και στο Εφετείο
«Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος»-Το μήνυμα του ΠτΔ πριν την Ολομέλεια της Πενταμερούς
Νέες αναπροσαρμογές στην Αστυνομία με νέες μεταθέσεις-Ανταλλαγές θέσεων σε τέσσερις ημέρες
Έκανε διήμερο διάλειμμα και επανήλθε ο Τατάρ-Άρχισε να μιλά ξανά για λύση δύο κρατών
Α. Δημητρίου: Για ενδεχόμενη στροφή Τουρκίας προς κατεύθυνση λύσης από ευρύτερες γεωπολιτικές συνθήκες
Καταγγέλλει τρία pushback σκαφών από τη Συρία η Υπάτη Αρμοστεία-«Απαγορεύεται η συμπεριφορά που ενέχει κίνδυνο»