To κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης ΥΠΑΜ με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Η παράνομη κατοχή της Κύπρου και η αναζήτηση λύσης συζητήθηκε σε συνάντηση την Τρίτη μεταξύ του Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη και του Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρου, στη Νέα Υόρκη.

“Συζητήσαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης αναζήτησης μιας δίκαιης λύσης στην παράνομη κατοχή της Κύπρου και πώς η Ελληνοαμερικανική και Κυπριακή Αμερικανική κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να βοηθήσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο πέρασμα του χρόνου να μειώσει τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε ότι η δικαιοσύνη για την Κύπρο θα επικρατήσει”, δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Ελπιδοφόρος.  

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη Μιχάλης Φιρίλλας, ο Συνταγματάρχης Γεώργιος Ιωάννου, ο Αντισυνταγματάρχης Δημήτρης Κασίνης και ο Αντισυνταγματάρχης Δημήτρης Δημητρίου.

Δειτε Επισης

Eρχιουρμάν από τη Γενεύη: «Τα ΜΟΕ δεν αντικαθιστούν τη συνολική λύση»
Επιβεβαίωσε την επιστολή Φον ντερ Λάιεν-Κόστα για το Κυπριακό η Κομισιόν
«Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος»-Το μήνυμα του ΠτΔ πριν την Ολομέλεια της Πενταμερούς
Α. Δημητρίου: Για ενδεχόμενη στροφή Τουρκίας προς κατεύθυνση λύσης από ευρύτερες γεωπολιτικές συνθήκες
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ΠτΔ και Γκουτέρρες-Υπογράμμισε την ανάγκη προσήλωσης στα ψηφίσματα
LIVE/Γκουτέρες: Οι δυο πλευρές έδειξαν πρόθεση για συνέχιση του διαλόγου
Απρογραμμάτιστη η διμερής συνάντηση ΠτΔ με Φιντάν-«Ήταν κοινωνικού χαρακτήρα, δεν τη ζήτησε κανείς»
Με ευρωπαϊκή ώθηση μπαίνει στην ουσία του το Κυπριακό στην πολυμερή
Κοινή επιστολή Ούρσουλα-Κόστα στον ΓΓ για το Κυπριακό
Αναμένεται αυξανόμενη εμπλοκή της ΕΕ στις διαδικασίες του Κυπριακού-Από την Ούρσουλα το αίτημα συμμετοχής