Επισκέπτεται την Κύπρο ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕΕτΠ), Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά από πρόσκληση της Ένωσης Δήμων Κύπρου θα επισκεφθεί το νησί από το απόγευμα της 2ας Ιουνίου μέχρι το μεσημέρι της 3ης Ιουνίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δήμων.  

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, την Πέμπτη στις 7.00μ.μ., στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας θα πραγματοποιηθεί Διαβούλευση του Προέδρου της ΕΕτΠ με Εκπροσώπους της κυπριακής Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά την οποία μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν θέματα όπως η ενδυνάμωση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, η Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η τοπική διάσταση του Κυπριακού και το μεταναστευτικό.

Την Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022 και ώρα 11.00, ο κ. Τζιτζικώστας και οι συνεργάτες του, συνοδευόμενοι από αντιπροσωπεία της Ένωσης Δήμων θα γίνουν δεκτοί από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου.

Δειτε Επισης

Eρχιουρμάν από τη Γενεύη: «Τα ΜΟΕ δεν αντικαθιστούν τη συνολική λύση»
Επιβεβαίωσε την επιστολή Φον ντερ Λάιεν-Κόστα για το Κυπριακό η Κομισιόν
«Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος»-Το μήνυμα του ΠτΔ πριν την Ολομέλεια της Πενταμερούς
Α. Δημητρίου: Για ενδεχόμενη στροφή Τουρκίας προς κατεύθυνση λύσης από ευρύτερες γεωπολιτικές συνθήκες
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ΠτΔ και Γκουτέρρες-Υπογράμμισε την ανάγκη προσήλωσης στα ψηφίσματα
LIVE/Γκουτέρες: Οι δυο πλευρές έδειξαν πρόθεση για συνέχιση του διαλόγου
Απρογραμμάτιστη η διμερής συνάντηση ΠτΔ με Φιντάν-«Ήταν κοινωνικού χαρακτήρα, δεν τη ζήτησε κανείς»
Με ευρωπαϊκή ώθηση μπαίνει στην ουσία του το Κυπριακό στην πολυμερή
Κοινή επιστολή Ούρσουλα-Κόστα στον ΓΓ για το Κυπριακό
Αναμένεται αυξανόμενη εμπλοκή της ΕΕ στις διαδικασίες του Κυπριακού-Από την Ούρσουλα το αίτημα συμμετοχής