Δυσαρεστημένος με την Επ. Παιδείας λειτουργός του Υπουργείου-«Δεν ενημερώθηκα για επίσκεψη»

Δεν ενημερώθηκε για την επίσκεψη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας την περασμένη Παρασκευή στην Πάφο αν και στο πλαίσιο της συνεδρίασης της συζητήθηκαν θέματα, που απασχολούν εκπαιδευτήρια της Δημοτικής Εκπαίδευσης και έγιναν επισκέψεις σε Δημοτικά της Πάφου, αναφέρει ο Δημήτρης Μικελλίδης, Α΄ Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μικελλίδης είπε ότι “με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι την Παρασκευή έγινε μια σύσκεψη από την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής και ανάμεσα στα άλλα συζητήθηκε το θέμα του Νικολαΐδειου Γυμνασίου, της μετακίνησης του και όλων των επηρεαζόμενων σχολείων”.

Επηρεαζόμενα σχολεία είναι, όπως είπε, και το 1ο Δημόσιο Νηπιαγωγείο και το 7ο Δημοτικό, τα οποία ελέγχονται κατά κάποιο τρόπο και διαχειρίζεται τα θέματα τους το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Δημοτικής Εκπαίδευσης, το οποίο «δεν έλαβε καμία πρόσκληση ούτε έμαθε από κάπου ότι θα γινόταν αυτή η συζήτηση».

Ο Α Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης χαρακτήρισε αυτό το γεγονός, της μη ενημέρωσης του, αντιδεοντολογικό από πλευράς Επιτροπής Παιδείας της Βουλής γιατί «δεν μπορεί να γίνεται μια σύσκεψη και να συζητιούνται  θέματα που αφορούσαν σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης, χωρίς να είναι παρόντες».

Όμως, συνέχισε, “το πιο αντιδεοντολογικό ήταν για μας η ξαφνική  επίσκεψη τους τόσο στο 1ο Δημόσιο Νηπιαγωγείο, όσο και το 7ο Δημοτικό την στιγμή που γνωρίζουν ότι για να περάσει κάποιος από τα σχολεία, υπάρχει η συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται”.

Η ίδια διαδικασία, πρόσθεσε, «η οποία έχει συμφωνηθεί με την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής εδώ και κάποια χρόνια, έχει καταπατηθεί από την ίδια την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής».

Ούτε και η διευθύντρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πάφου δεν ήταν ενήμερη ότι το σχολείο θα επισκεπτόταν η Επιτροπή Παιδείας.

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε η μονάδα αιμοκάθαρσης στην Πάφο-Διαβεβαίωση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να είναι δίπλα στην Κύπρο
ΒΙΝΤΕΟ: Το Βόρειο Σέλας ορατό από την Κύπρο- Καταγράφηκε από κάμερα
Παίρνει σάρκα και οστά η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Πάφου
Παρουσιάζεται σήμερα η πρόοδος του πρώτου Κυπριακού δορυφόρου-«Είναι απλά μια αρχή»
Αίθριος ο καιρός με την θερμοκρασία να ανέρχεται στους 31 βαθμούς-Έρχονται βροχές από την άλλη εβδομάδα
«Χειρόφρενο» για το Pame Express η έλλειψη οδηγών, προαναγγέλλει όμως και άλλα δρομολόγια το Υπουργείο
Θετικά μεν μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια αλλά ζητά και άλλα ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Ένας τυχερός στο Τζόκερ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Επέκρινε συμπεριφορά ασφαλιστικών και τραπεζών η ΕΚΥΣΥ σε συνεδρία στη Βουλή
Κανονικά θερμοκρασιακά ο Οκτώβριος-Κάτω του 50% η βροχόπτωση