Συναντήθηκε με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου ο Πρόδρομος

Συνάντηση με τον Πρόεδρο, Γιώργο Παπά, και τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, είχε τη Δευτέρα, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, συμμετείχαν, επίσης, ο Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής και η Διευθύντρια Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου δρ Τέρψα Κωνσταντινίδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, ο κ. Προδρόμου σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ανέφερε ότι «υποδέχομαι σήμερα το νέο Συμβούλιο του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου με Πρόεδρο, τον Γιώργο Παπά, τον οποίο και συγχαίρω για τον διορισμό του, όπως και τον Πρύτανη Καθηγητή Πέτρο Πασιαρδή».

«Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, που έχει κλείσει 20 χρόνια ζωής και δραστηριότητας προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας, με ειδίκευση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τη μεγάλη σημασία της οποίας αντιληφθήκαμε πλήρως στα χρόνια της πανδημίας. Είχαμε εξάλλου την ευκαιρία, στο προηγούμενο διάστημα, να επωφεληθούμε από την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει, συστηματικά και αθόρυβα, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Προδρόμου, τα Προγράμματα Σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου, απευθύνονται σε ολόκληρη την κοινωνία και ιδιαίτερα σε ανθρώπους, οι οποίοι δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πανεπιστημιακές σπουδές, δίνοντάς τους μια δεύτερη ευκαιρία κατά τρόπο που ασκείται έτσι και ένα κοινωνικό λειτούργημα.

«Είναι η πλατφόρμα, με την οποία εφαρμόζουμε τη διά βίου εκπαίδευση σε όλο το φάσμα της κοινωνίας και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», σημείωσε.

Όσον αφορά στην ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι αυτή έχει κριθεί ήδη στα τόσα χρόνια λειτουργίας του με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Βέβαια, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, «μπροστά μας είναι η πρόκληση να συνεχιστεί η ανάπτυξη του Ανοικτού Πανεπιστημίου και να του παρέχει η Πολιτεία εκείνα τα μέσα που χρειάζονται».

«Ανοικτό στοίχημα παραμένει επίσης να λύσουμε το πρόβλημα της στέγασης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, αλλά είμαι σίγουρος ότι, σε στενή συνεργασία με το Συμβούλιο, όπως πάντα μέχρι σήμερα, θα μπορέσουμε στο επόμενο διάστημα να δώσουμε λύσεις και να σχεδιάσουμε και την επόμενη εικοσαετία αλλά και τις δεκαετίες που έρχονται για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο», σημείωσε.

Όπως είπε, «το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί ένα πολύτιμο βραχίονα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη χώρα μας που μπορεί να σεμνύνεται πλέον για το ότι καθίσταται σταδιακά ένα περιφερειακό διεθνές κέντρο πανεπιστημιακής και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

«Εύχομαι καλή επιτυχία στο Συμβούλιο του Πανεπιστημίου και να είστε βέβαιοι ότι είμαστε πάντα στη διάθεσή σας, ούτως ώστε, με στενή συνεργασία, να πετύχουμε τους ευγενείς στόχους του Ανοικτού Πανεπιστημίου», κατέληξε ο κ. Προδρόμου.

(ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΑΓΚ)

Δειτε Επισης

Νέα κίτρινη προειδοποίηση-Σταθερά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
Συνολικά 53 Κύπριοι έφυγαν από Ιράν και Ισραήλ-Πάνω από 3000 ταξιδιώτες στην Κύπρο λόγω εκτροπής
Εγκαινίασε πεζογέφυρα στον ποταμό Καρκώτη ο Βαφεάδης-«Αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων»
Προανήγγειλε νέα μοντέλα έξυπνων στάσεων λεωφορείων ο Βαφεάδης-Η εκτίμηση για το νέο σχέδιο ηλεκτροκίνησης
Έργα για επίλυση των προβλημάτων στο αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Πύργου-«Έχουν παγιδευτεί σκάφη μέσα»
Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία-Σε επιφυλακή οι αρχές για δασικές πυρκαγιές
Ξεκινούν κατασκευαστικές εργασίες στο πλαίσιο έργου ανάπλασης του πυρήνα Γεροσκήπου
Στα βαθιά ο διάλογος για το νέο σχέδιο αξιολόγησης-Περιμένουν κλήση από Μιχαηλίδου οι εκπαιδευτικοί
Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, δεν πέφτει κάτω από τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Αρνήθηκε να δει τον Αρχιεπίσκοπο ο Τυχικός-Καταγγέλλει καταπιεστική συμπεριφορά η συνήγορός του