Στον κόσμο του ο Ακάρ-«Απάνθρωπη συμπεριφορά που αγνοείται από τη διεθνή κοινότητα»

Η Ελλάδα παράγει τεχνητές ατζέντες, ισχυρίστηκε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, υποστηρίζοντας ότι για χρόνια η «απάνθρωπη» συμπεριφορά της αγνοείτο από τη διεθνή κοινότητα και τώρα «πιάστηκε επ' αυτοφώρω» με το περιστατικό της Frontex.

Σε δηλώσεις του από την Μερσίνα, ο Τούρκος Υπουργός αναφέρθηκε στην Ελλάδα, το Αιγαίο και την Μεσόγειο, λέγοντας ότι «είμαστε υπέρ του διεθνούς δικαίου και του διαλόγου σε όλες τις δραστηριότητές μας. Θέλουμε τη λύση όλων των προβλημάτων μας με ειρηνικά μέσα και μεθόδους». Ωστόσο κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «συνεχίζει τις επεκτατικές και επιθετικές της πολιτικές με τις προκλητικές ενέργειες και ρητορική της. Για χρόνια, η σκληρότητα και η απάνθρωπη συμπεριφορά της Ελλάδας εναντίον αθώων ανθρώπων και κάθε είδους αίσχος δυστυχώς αγνοείται από τη διεθνή κοινότητα».

Υποστήριξε ότι «η Ελλάδα πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με το τελευταίο περιστατικό της FRONTEX και τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε να βλέπει τα γεγονότα, αν και σε περιορισμένο βαθμό». Ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα παράγει τεχνητές ατζέντες για να αποσπάσει την προσοχή και να συσκοτίσει το περιστατικό της FRONTEX».

Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό η Ελλάδα χρησιμοποιεί ορισμένες διεθνείς ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένης της νατοϊκής άσκησης Τίγρης, για το σκοπό αυτό. «Η Πολεμική μας Αεροπορία έδωσε την εντολή απόσυρσης από την άσκηση Τίγρης εξαιτίας της εγωιστικής προσπάθειας εκμετάλλευσης ορισμένων ζητημάτων στο FIR, τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς και τα πεδία διάσωσης προσωπικού καθώς και την προσπάθεια παραβίασης των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας. Είμαστε υπέρ της ειρήνης, των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου. Είμαστε υπέρ της επίλυσης όλων των προβλημάτων μέσω διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός και ότι δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Είμαστε αποφασισμένοι, αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας και το δίκαιό μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κάηκαν σπίτια και ξενοδοχείο στη Βάσα Κοιλανίου-Χωρίς ρεύμα και νερό η κοινότητα
T. Χριστοδούλου: Η βούληση του ΠτΔ αναγνωρίζεται τη διεθνή κοινότητα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων
Ηλικιωμένη κατηγορείται ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Νετανιάχου
Αποκαρδιωτικές εικόνες από τις τεράστιες πυρκαγιές σε Λεμεσό και Πάφο-Καταστροφές και πολλαπλά μέτωπα
Κολλημένη στο πορτοκαλί η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 44 βαθμούς ο υδράργυρος την Πέμπτη
Συγκλονισμός στην Ελλάδα... Παράτησε νεκρή την πρώην του και έστελνε SMS από το κινητό της στη μητέρα της
Σεισμός 5.1 Ρίχτερ στην Κρήτη-Αισθητός σε Χανιά και Ηράκλειο
ΒΙΝΤΕΟ: Κατεστραμμένες οικίες στη Μαλλιά-Παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους οι αδηφάγες φλόγες
Συνεχίζει το προκλητικό του αφήγημα ο Τατάρ-«Δεν υπάρχει πιθανότητα να φύγουν οι Τούρκοι στρατιώτες»
Σπάει τη σιωπή της η μητέρα του Παναγιωτάκη-Η Μουρτζούκου σκότωσε το παιδί μου και έπαιζε θέατρο