Ετοιμάζουν δυναμικά μέτρα για το χαλλούμι οι αιγοπροβατοτρόφοι

Σε συνεδρίαση των εκπροσώπων όλων των Ομάδων Αιγοπροβατοτρόφων την Πέμπτη, 5 Μαΐου στη Χοιροκοιτία, αποφασίστηκε ομόφωνα όπως πραγματοποιηθεί δυναμική εκδήλωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι ομάδες, που καλούν όλους τους αιγοπροβατοτρόφους να συμμετέχουν δυναμικά.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν το Σάββατο διευκρινίζουν ότι «η απόφαση αυτή λήφθηκε εξαιτίας της αδικαιολόγητης κωλυσιεργίας παρασκευής του χαλλουμιού ΠΟΠ, παρότι πέρασαν 7 μήνες από την 1η Οκτωβρίου 2021 και την προκλητική έλλειψη ελέγχων στην παραγωγή χαλλουμιού».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρουν ότι οι δραματικές αυξήσεις των τιμών των ζωοτροφών ξεπέρασαν το 115%, αλλά στο γάλα δεν δόθηκε ούτε ένα σεντ αύξηση από τους τυροκόμους και προσθέτουν πως με δεδομένες και τις παράλληλες μεγάλες αυξήσεις του πετρελαίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, των λιπασμάτων, των σπόρων, των αναλώσιμων υλικών κλπ., είναι θέμα ημερών το κλείσιμο των κτηνοτροφικών τους μονάδων.

Την ανακοίνωση υπογράφουν η Ομάδα Αιγοπροβατοτρόφων Λεμεσού «Ο Ποιμένας», η Ο.Π.Α. Ομάδα Παραγωγών Αιγοπροβατοτρόφων, η Ομάδα Αιγοπροβατοτρόφων Πάφου (Τσέλιγκας), η Μ - Π.Ο.ΑΙ, η SEPTICA, η Ομάδα Ποιμνιοτρόφων Περιοχής Ακάμα – Πάφου (ΑΠ) και η Ομάδα Αιγοπροβατοτρόφων Δυτικής Λευκωσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έκλεισε για σήμερα η μεγάλη δεξαμενή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λευκωσίας
Αντικατοχική εκδήλωση στο οδόφραγμα Λήδρας από το Παγκύπριο Κίνημα Ελευθερίας
ΒΙΝΤΕΟ: «Η Ζωή Επιμένει»-Ταινία Μικρού μήκους για την Πράσινη Γραμμή
Πλήθος κόσμου από Κύπρο και Ελλάδα τίμησε τους πεσόντες της εισβολής στον Τύμβο Μακεδονίτισσας
Θύματα του χάους στο Κυπριακό οι αγνοούμενοι-Η σύγχρονη αρχαία τραγωδία
Δήμος Μόρφου: Δεν παραιτούμαστε από το όραμα της επιστροφής, της απελευθέρωσης και της επανένωσης
Άνω κάτω ο καιρός-Μεμονωμένες βροχές και η θερμοκρασία... στους 39 βαθμούς
Μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή-Η μάχη με τις εξαρτήσεις και το έργο της Ψυχοθεραπευτικής Εστίας
«Μόλις που προλάβαμε να περάσουμε το δρόμο, τρία λεπτά μετά έπεσε οβίδα... Θα ήμασταν θρύψαλα»
Δεν κάνουν πίσω οι ξενοδοχοϋπαάλληλοι για τα απεργιακά μέτρα-«Σοφότερες σκέψεις» ζητούν οι εργοδότες