Σαρώνει η ακρίβεια και στην Τουρκία-Έβαλαν αντικλεπτικά στο γάλα και στο τυρί

Καθημερινά η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία δυσκολεύει όλο και περισσότερο, ενώ οι κάτοικοι γίνονται μάρτυρες πρωτόγνωρων εικόνων όπως τα αντικλεπτικά σε γαλακτοκομικά προϊόντα.

Με το κόστος παραγωγής των γαλακτοκομικών να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, οι επιχειρήσεις, όπως τα σούπερ μάρκετ φοβούνται πως θα υπάρξει ξέσπασμα κλοπών από τους καταναλωτές, οι οποίοι πλέον δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ψωνίσουν ούτε τα απαραίτητα.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης,στα σούπερ μάρκετ προσπαθούν να αποτρέψουν τις πιθανές κλοπές βάζοντας αντικλεπτικά στα προϊόντα. Και αυτό ίσως και να μην προκαλούσε ιδιαίτερη εντύπωση, αν πρόκειται για προϊόντα όπως το αλκοόλ, όπου σε πολλές χώρες ισχύει, αλλά στην Τουρκία βάζουν αντικλεπτικά στο γάλα και το τυρί.

Ο βασικός μισθός στην Τουρκία αντιστοιχεί σε περίπου 215 ευρώ, ενώ το μπουκάλι γάλα υπολογίζεται στα 2 ευρώ περίπου.

Παράλληλα και σε άλλα προϊόντα το κόστος παρασκευής τους έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να σκέφτονται να βάζουν στον μπακλαβά καρύδι αντί για φιστίκι, καθώς είναι πανάκριβο.

Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου για τη σύγκρουση στη Βόρεια Θάλασσα
Σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Στάρμερ οι ηγέτες που θέλουν να στείλουν ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία
Ξεκίνησε η επιχείρηση της ΝASA για διάσωση των δύο αστροναυτών που εγκλωβίστηκαν στο διάστημα
Η... μαύρη λίστα του Τραμπ-Θα απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες 43 χωρών
Τρόμος στο Μεξικό από σεισμό 5,5 Ρίχτερ-Στους δρόμους οι κάτοικοι (pics&vids)
Πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία-Ένας νεκρός και δώδεκα τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά
Δριμεία επίθεση Στάρμερ σε Πούτιν-«Δεν είναι σοβαρός όταν μιλά για ειρήνη, προσπαθεί να κωλυσιεργήσει»
Ρωσικά αεροσκάφη εισήλθαν στη ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας της Νότιας Κορέας
Ε/κ και Τ/κ οργανώσεις κάνουν έκκληση στους ηγέτες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων στη Γενεύη
Το Κρεμλίνο βλέπει με συμπάθεια την έκκληση Τραμπ για Ουκρανούς στρατιωτικούς