Ισχυρά μηνύματα για Κυπριακό και στήριξη έλαβε από Μετσόλα και Βέμπερ ο Αβέρωφ

Με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφεντ  Βέμπερ, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου.  

Μετά τη συνάντηση με την Ρομπέρτα Μετσόλα ο Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου η οποία όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, «μας κάνει όλους υπερήφανους με τις δράσεις και τις θέσεις της. Να την ευχαριστήσω για τη στήριξη στην πατρίδα μας αλλά και στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Η φίλη Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επανέλαβε ακόμη μια φορά τη σθεναρή της στήριξη στη μοιρασμένη μας πατρίδα».

Από την πλευρά της η κα. Μετσόλα δήλωσε πως, «χάρηκα ιδιαίτερα για τη συνάντησή μας εδώ στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Είμαστε φίλοι εδώ και καιρό, μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, την αγάπη μας αν θέλετε για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το πάθος μας για τις κοινές αξίες που μας ενώνουν. Για εμένα όπως είπα και στην ομιλία μου κατά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι ως Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε πραγματικά ενωμένοι όσο μια χώρα παραμένει διαιρεμένη κι αυτό πρέπει να είναι οδηγός μας σε ό,τι κάνουμε, μια κατεύθυνση ειρήνης και εξάλειψη κάθε διαμάχης από τα εδάφη μας».

Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Weber ο κ. Νεοφύτου τον ευχαρίστησε σημειώνοντας πως, «η στήριξη στον αγώνα της Κύπρου για επανένωση ενάντια στις προκλήσεις της Τουρκίας και στις παράνομες ενέργειες στα Βαρώσια, είναι για εμάς πολύ θετική. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέλαβε πρωτοβουλίες με Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για να σπάσουμε το αδιέξοδο. Προσβλέπουμε στη στήριξή σας και σας ευχαριστούμε για τη διαχρονική στήριξη, τόσο στον Δημοκρατικό Συναγερμό όσο και στην Κύπρο».

Ο κ. Βέμπερ, επανέλαβε τη στήριξη του προς την Κύπρο, τονίζοντας πως, «υποστηρίζουμε πλήρως τους Κύπριους φίλους μας, εσένα Αβέρωφ καθώς επίσης και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε όλες τις προσπάθειες που σκοπό έχουν να ξεπεραστούν οι μακροχρόνιες προκλήσεις με την Τουρκία και ενόψει όλων των προσπαθειών που έχουμε ενώπιον μας, δείχνουμε ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι το δυνατότερο ευρωπαϊκό δίκτυο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να  αναδείξουμε ξανά τη σημαντικότητα του κυπριακού προβλήματος.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να υπογραμμίσει τις στενές σχέσεις του με τον Αβέρωφ Νεοφύτου. «Θέλω επίσης να υπογραμμίσω τη δυνατή μου σχέση με τον Αβέρωφ. Ήταν πάντα σημαντικό για εμένα να υπάρχει αυτός ο άμεσος σύνδεσμος, για να προβάλλουμε τις κοινές μας ιδέες για το μέλλον της Ευρώπης, το μέλλον της κοινής μας Ένωσης και μπορούμε να εργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση χτίζοντας το επόμενο καλό κεφάλαιο για την Ευρώπη και σήμερα για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

Δειτε Επισης

Ηνωμένα Έθνη: Τις επόμενες εβδομάδες στην Κύπρο η Ολγκίν
Ν. Χριστοδουλίδης: Η πολιτική μπορεί να είναι κινητήρια δύναμη για μια νέα εποχή
ΒΙΝΤΕΟ: Μπαράζ βομβαρδισμών στο λιμάνι της Υεμένης-Επιδρομές του Ισραήλ σε συντονισμό με τις ΗΠΑ
Θεωρεί ότι η Ολγκίν θα τον βοηθήσει με τη «νέα ατμόσφαιρά» του ο Τατάρ
«Ήταν πάντα ακέραιος και δεν δίσταζε να πει την αλήθεια»-Η Λάρνακα αποχαιρέτησε το Χαράλαμπο Ζαχαρίου
Χωρίς Κωστή Ευσταθίου οι εκλογές της ΕΔΕΚ-Κρίθηκε ότι δεν είναι μέλος
Δεν πάνε Ολομέλεια οι προτάσεις για οριζόντια ψηφοφορία στις εκλογές-«Υπάρχουν ζητήματα»
Στην Κύπρο την Τετάρτη ο Κωνσταντίνος Τασούλας-Βλέπει ΠτΔ και επισκέπτεται την ΕΛΔΥΚ
Ζήτησε πραγματογνώμονα η πλευράς της Γερμανίδας στη δίκη για σφετερισμό Ε/κ περιουσιών
Ενοχλημένος που ο Πρόεδρος αναφέρεται σε επανενωμένη Κύπρο ο Τατάρ