Κατασχέθηκε πλοίο που μετέφερε 106.500 λίτρα λαθραίων καυσίμων στο Ιράν

Οι αρχές του Ιράν κατέσχεσαν ένα πλοίο που μετέφερε 106.500 λίτρα λαθραίων καυσίμων και συνέλαβαν το εννεαμελές πλήρωμά του, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Tasnim.  

"Βάσει των εντολών του εισαγγελέα της Κεσμ, οι αξιωματικοί της βάσης του Πολεμικού Ναυτικού αφού εντόπισαν ένα πλοίο που μετέφερε 106.500 λίτρα λαθραίων καυσίμων άρχισαν τη διαδικασία της κατάσχεσής του", επισήμανε ο επικεφαλής της δικαστικής υπηρεσίας της επαρχίας Χορμοζγκάν.

Το Ιράν, όπου οι τιμές των καυσίμων είναι μεταξύ των χαμηλότερων παγκοσμίως εξαιτίας των μεγάλων κρατικών επιδοτήσεων και της υποτίμησης του νομίσματος της χώρας, είναι αντιμέτωπο με λαθρεμπόριο καυσίμων προς τις γειτονικές του χώρες μέσω ξηράς και μέσω θαλάσσης προς τις χώρες του Κόλπου.

Αρκετά πλοία έχουν συλληφθεί τους τελευταίους μήνες επειδή προσπάθησαν να εξαγάγουν λαθραία καύσιμα από το Ιράν σε χώρες του Κόλπου.

Πηγή: AΠΕ

Δειτε Επισης

Αδιάκοπο σφυροκόπημα των ΗΠΑ στην Υεμένη-Ζητούν από τους Χούθι να υποχωρήσουν
Για τερματισμό κυρώσεων και προμήθεια μαχητικών συζήτησε τηλεφωνικά με τον Τραμπ ο Ερντογάν
Άνδρας έβαλε φωτιά σε γυναίκα μέσα σε τραμ στη Γερμανία-Aνθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του
Αναχώρησε για τη Γενεύη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυπριακή αποστολή (pics)
Πάπας Φραγκίσκος: «Αντιμετωπίζω μια δοκιμασία, είμαι στο πλευρό πολλών άρρωστων αδελφών»
Στους 59 οι νεκροί από την φονική πυρκαγιά στη Βόρεια Μακεδονία-Νέοι τα περισσότερα θύματα
Ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας
Στην Εντατική 17χρονος που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από το συμβίο της μητέρας του-Συνελήφθη 45χρονος
Είπα... ξείπα με τις μεταθέσεις υπευθύνων στην Αστυνομία-Το μοτίβο που διαμορφώνεται σε πέντε μήνες
Νέα επιχείρηση της Αστυνομίας για παράτυπους μετανάστες-Χειροπέδες σε 51 άτομα, επαναπατρίστηκαν δέκα