Τοποθετείται για τις καταγγελίες περί απόλυσης καθηγητών στην Αγγλική Σχολή η ΟΕΛΜΕΚ

Βάλλει κατά του Διευθυντή της Αγγλικής Σχολής η οργάνωση των καθηγητών, με φόντο τα όσα καταγγέλλει η ESSA, για στοχευμένες απολύσεις καθηγητών. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΟΕΛΜΕΚ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο κάθε σκέψη ή μεθόδευση του Διευθυντή της Αγγλικής Σχολής για στοχευμένη απόλυση των μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού και της συντεχνίας τους (ΕSSΑ). «Οι απαράδεκτες και υστερόβουλες αυτές μεθοδεύσεις του Διευθυντή σε βάρος των εκπαιδευτικών της Αγγλικής Σχολής παραπέμπουν σε αυταρχικές ενέργειες που λαμβάνουν χώρα σε αποικιοκρατικά καθεστώτα, όπως ακριβώς τις βιώσαμε στην πατρίδα μας επί Αγγλοκρατίας, οι οποίες δεν μπορούν επουδενί πλέον να γίνουν αποδεκτές».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι τέτοιου είδους απαράδεκτες ενέργειες έρχονται σε αντίθεση με τις Διεθνείς Συμβάσεις σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων και την προστασία του συνδικαλιστικού δικαιώματος (άρθρο 11 της σύμβασης 87 και άρθρα 1 και 2 της σύμβασης 98) της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), της οποίας είναι μέλος και η Κύπρος.  Συγκεκριμένα, αναφέρει η ΟΕΛΜΕΚ, μεταξύ άλλων, οι Συμβάσεις αυτές αναφέρουν ότι «οι εργαζόμενοι δέον να απολάβουν καταλλήλου προστασίας κατά πάσας πράξεως διακρίσεως δυναμένης να θίξη τη συνδικαλιστική ελευθερία ως προς την απασχόληση».

Η ΟΕΛΜΕΚ καλεί το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, το οποίο έχει την ευθύνη της διαφύλαξης και εφαρμογής των Διεθνών Συμβάσεων σχετικά με την προστασία των εργαζομένων, που υπέγραψε η Κύπρος, να παρέμβει άμεσα και να τερματίσει κάθε προσπάθεια ή μεθόδευση έχει κατά νου ο Διευθυντής της Αγγλικής Σχολής σε βάρος των εργαζομένων στην εν λόγω Σχολή. «Καλούμε, επίσης, το Υπουργείο Παιδείας όπως και την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής να παρέμβουν και να προβούν σε κάθε ενέργεια προς αποτροπή τέτοιων απαράδεκτων μεθοδεύσεων».

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «η ΟΕΛΜΕΚ δηλώνει κάθε στήριξη προς τις αποφάσεις των συναδέλφων εκπαιδευτικών της Αγγλικής Σχολής και ότι θα σταθεί στο πλευρό τους». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε νέες περιπέτειες η Αγγλική Σχολή-Καταγγέλλουν τον Διευθυντή για παράνομη απόλυση

Δειτε Επισης

Ένας τυχερός στο Τζόκερ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Επέκρινε συμπεριφορά ασφαλιστικών και τραπεζών η ΕΚΥΣΥ σε συνεδρία στη Βουλή
Κανονικά θερμοκρασιακά ο Οκτώβριος-Κάτω του 50% η βροχόπτωση
Παρουσίασε το Συνήγορο του Ασθενή ο Δαμιανός-Πυρ ομαδόν για έλλειψη διαβούλευσης
Στήριξη των επαγγελματιών υγείας για την ψυχική τους υγεία ζητά η ΠΑΣΥΝΟ
Πλησιάζει τον στόχο του 50-50 ο Πρόεδρος σε δημόσια αξιώματα-«Ψηλά στις προτεραιότητες η ισότητα των φύλων»
Συνεχίζονται οι εκκενώσεις στο Λίβανο μέσω Κύπρου-Φθάνουν δώδεκα πτήσεις από το Ισραήλ
Σε τροχιά υλοποίησης η Ψηφιακή Ταυτότητα-«Η νομοθεσία μας είναι έτοιμη»
Πάνω από τριάντα χιλιάδες παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στην Κύπρο
Ζητά στήριξη των νοσηλευτών ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας ψυχικής υγείας η ΠΑΣΥΝΟ