Ενημέρωσε Μπλίνκεν ο Δένδιας για κατάληψη ελληνικών πλοίων στον Κόλπο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε τη Δευτέρα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο Υπουργών, ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον κ. Μπλίνκεν αναφορικά με τις εξελίξεις που σχετίζονται με την κατάληψη δύο πλοίων ελληνικής σημαίας από Ιρανούς στον Κόλπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συντόνισαν κινήσεις για την κατάληψη των πλοίων Δένδιας και Κασουλίδης

Επιπλέον, ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του για τις πρόσφατες κλιμακούμενες ενέργειες της Τουρκίας, καθώς και για τις επισκέψεις του στα Δυτικά Βαλκάνια.

«Με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν συζητήσαμε τηλεφωνικώς για τις τελευταίες εξελίξεις στον Κόλπο. Επίσης, ενημέρωσα τον ομόλογό μου για την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, τόσο σε ρητορικό επίπεδο, όσο και επί του πεδίου, καθώς και για τις επισκέψεις μου σε Δ. Βαλκάνια», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter o Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Οι ομοιότητες των υποθέσεων Μουρτζούκου και Πισπιρίγκου-Πώς ισχυρίζονταν ότι είναι «αθώες»
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία ο 39χρονος Κωνσταντίνος Αθανασίου
«Επίθεση άνευ όπλων» χαρακτήρισε τις συλλήψεις σφετεριστών ο Τατάρ-Πάει στη Νέα Υόρκη για να παραπονεθεί
Παράνομο κρίθηκε το διάταγμα κατακράτησης τεκμηρίων από οικία δεσμοφύλακα-Απορρίφθηκαν οι θέσεις της Εισαγγελίας με... παρατηρήσεις
«Ζήλευε τα αδέλφια της»-Η μητέρα της Μουρτζούκου δήλωσε ότι υποψιαζόταν ότι είχε σκοτώσει την άλλη της κόρη
Πάνω από 100 αιτήσεις ασύλου Σύρων απορρίφθηκαν, επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια
«Ακλόνητη» υποστήριξη της Άγκυρας στα «δύο κράτη»-Κατηγορίες Γιλμάζ για τις διώξεις σφετεριστών
Οι θάνατοι των βρεφών της Ειρήνης την έφεραν κοντά με τη μητέρα του Παναγιώτη-Πέθανε λίγο μετά από έντονο καβγά τους
«Δεν υπάρχει αίτημα έκδοσης για τον Σενέρ Λεβέντ από την Τουρκία, ήταν κοινοποίηση», ισχυρίζεται το «υπεξ»
Στα «χέρια» της Αντιτρομοκρατικής η βόμβα στον Πρετεντέρη-Είχαν χαρτογραφήσει τον χώρο